dc.contributor.advisor |
Zahrádka, Jaromír |
cze |
dc.contributor.author |
Dočekalová, Eva |
|
dc.date.accessioned |
2014-09-22T12:26:56Z |
|
dc.date.available |
2014-09-22T12:26:56Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/57752 |
|
dc.description.abstract |
Cílem této diplomové práce je posouzení přínosu certifikace HACCP v restauraci McDonlad´s. Teoretická část práce je věnována objasnění pojmů z oblasti managementu kvality obecně, ze systému managementu bezpečnosti potravin a získávání certifikátu HACCP. Praktická část je zaměřena na představení firmy a restaurace McDonald´s. Je uvedena podrobnější analýza knihy HACCP v této restauraci a auditů, které ji kontrolují. Posléze je zhodnocen přínos přístupu HACCP v restauracích McDonald´s. |
cze |
dc.format |
72 s. |
cze |
dc.format.extent |
6070709 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
management kvality |
cze |
dc.subject |
bezpečnost potravin |
cze |
dc.subject |
certifikace HACCP |
cze |
dc.subject |
management of quality |
eng |
dc.subject |
food safety |
eng |
dc.subject |
HACCP certification |
eng |
dc.title |
Certifikace systému managementu bezpečnosti potravin HACCP |
cze |
dc.title.alternative |
Certification of Food Safety Management System HACCP |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Šenec, Alexandr |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis is an evaluation of HACCP certification in the restaurant 's McDonlad . The theoretical part is devoted to clarify the concepts of quality management in general , the food safety management system and HACCP certificate acquisition . The practical part is focused on the performance of the company and McDonald's restaurants. A more detailed analysis of HACCP books in this restaurant and audits to control it. Finally, the evaluation of the benefits HACCP approach in McDonald's restaurants. |
eng |
dc.description.department |
Ústav matematiky a kvantitativních metod |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a management podniku |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní |
cze |
dc.identifier.signature |
D31482 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cze |
dc.description.defence |
Název diplomové práce: Certifikace systému managementu bezpečnosti potravin HACCP
Cílem práce je objasnění pojmů certifikace HACCP, proces získávání certifikátů, certifikační autority, posouzení řínosu zavedení certifikace ve vybraném podniku.Otázky vedoucího práce:1) Pokud by jste sama otvírala provozovnu McDonalds, jakožto franšízant, co byste musela konkrétně udělat pro zavedení systému HACCP?2) Jste schopna porovnat na základě interních údajů firmy McDonalds za rok 2013, které jste využívala, celkovou úroveň kvality mezi provozovnami McDonalds v ČR a SR?Otázky oponenta práce:1) Podařilo se sledovanému podniku po certifikaci systému HACCP zmenšit počet chyb v postupech? Došlo ke zlepšení výsledků Food Safety auditu a ATCQ auditu?2) Vyčísluje vedení sledovaného podniku ekonomické ztráty způsobené chybami výrobků (a tím i vyřazením části výrobků z prodeje)? |
cze |
dc.identifier.stag |
22815 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |