Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství
Bakalářská práceStatus neznámýDatum publikování
2014
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Cílem této práce je představit nejrozšířenější techniku termické analýzy a její využití
v potravinářství. První část práce se zabývá samotnou technikou diferenční skenovací
kalorimetrie včetně praktického nastavení DSC experimentu a jejími modifikacemi. Druhá
hlavní část zkoumá její použitelnost pro studium čtyř hlavních potravinových složek ? škrobů,
cukrů, tuků a bílkovin.
Rozsah stran
56 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Pouze v rámci univerzity
Název akce
ISBN
Studijní obor
Chemie a technická chemie
Studijní program
Chemie a technická chemie
Signatura tištěné verze
D31342
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
skenovací kalorimetrie, škrob, cukry, tuky, bílkoviny, scanning calorimetry, starch, sugars, fats, proteins