dc.contributor.advisor |
Švecová, Blanka |
cze |
dc.contributor.author |
Kadlecová, Michaela |
|
dc.date.accessioned |
2014-06-19T10:19:13Z |
|
dc.date.available |
2014-06-19T10:19:13Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/56592 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných biologicky aktivních látek v zeleném a černém čaji, arónii a mladém ječmeni. Práce je zaměřena především na možnost využití nové metody QuEChERS na izolaci vybraných látek ze vzorků a její porovnání s běžnými extrakčními technikami, kterými jsou příprava nálevů, extrakce v ultrazvukové lázni a Soxhletova extrakce. Připravené extrakty jsou analyzovány technikou RP-HPLC se spektrofotometrickou detekcí. |
cze |
dc.format |
66 s. |
cze |
dc.format.extent |
2227672 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 6.5.2024 |
cze |
dc.subject |
extrakce |
cze |
dc.subject |
QuEChERS |
cze |
dc.subject |
čaj |
cze |
dc.subject |
arónie |
cze |
dc.subject |
mladý ječmen |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
kofein |
cze |
dc.subject |
extraction |
cze |
dc.subject |
tea |
eng |
dc.subject |
aronia |
eng |
dc.subject |
young barley |
eng |
dc.subject |
antioxidants |
eng |
dc.subject |
caffeine |
eng |
dc.title |
Studie možnosti využití metody QuEChERS pro izolaci antioxidantů |
cze |
dc.title.alternative |
Possibilities of utilization of QuEChERS method for isolation of antioxidants |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Šťavíková, Lenka |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the determination of selected biologically active compounds in green and black tea, aronia and young barley. It is focused especially to the potential of new method QuEChERS for the isolation of selected compounds and it´s comparison with conventional extraction techniques, which are preparation of infusions, extraction in an ultrasonic bath and Soxhlet extraction. Prepared extracts are analyzed by RP-HPLC technique with spectrofotometric detection. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Analytická chemie |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D31311 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie |
cze |
dc.description.defence |
Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
24043 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |