dc.contributor.advisor |
Řezková, Soňa |
cze |
dc.contributor.author |
Škrnová, Veronika |
|
dc.date.accessioned |
2014-06-19T10:18:20Z |
|
dc.date.available |
2014-06-19T10:18:20Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/56461 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných látek v dětské výživě. Mezi tato stanovení patří: stanovení sušiny refraktometrickou a vážková metodou, stanovení redukujících cukrů Schoorlovou metodou, gravimetrické stanovení sacharidů a stanovení kyseliny askorbové dvěma metodami: spektrofotometrickou a pomocí HPLC/UV.
Výše uvedené látky byly stanoveny u 13 kojeneckých příkrmů, 7 kojeneckých ovocných šťáv a 4 granulovaných kojeneckých čajů. Všechny zkoumané parametry byly porovnány s hodnotami uvedenými výrobci. |
cze |
dc.format |
68 s. |
cze |
dc.format.extent |
1382713 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2024 |
cze |
dc.subject |
kyselina askorbová |
cze |
dc.subject |
sacharidy |
cze |
dc.subject |
dětská výživa |
cze |
dc.subject |
kapalinová chromatografie |
cze |
dc.subject |
ascorbic acid |
cze |
dc.subject |
carbohydrates |
eng |
dc.subject |
infant food |
eng |
dc.subject |
liquid chromatography |
eng |
dc.title |
Stanovení vybraných látek v dětské výživě |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of selected compounds in baby food |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Švecová, Blanka |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the determination of selected substances in infant food. These determinations include: determining the refractive index of dry matter and the gravimetric method, the determination of reducing sugars Schoorl method, gravimetric determination of sugars and determination of ascorbic acid by two methods: using spectrophotometry and HPLC / UV.
These parameters were determined in 13 infant baby foods, in 7 infant fruit juices and in 4 granulated infant teas. All experimental parameters were compared with values listed manufacturers. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D31064 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Diplomantka zodpověděla dotazy komise a obhájila diplomovou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
24148 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |