Stanovení vybraných látek v dětské výživě

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Řezková, Soňa cze
dc.contributor.author Škrnová, Veronika
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:18:20Z
dc.date.available 2014-06-19T10:18:20Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/56461
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných látek v dětské výživě. Mezi tato stanovení patří: stanovení sušiny refraktometrickou a vážková metodou, stanovení redukujících cukrů Schoorlovou metodou, gravimetrické stanovení sacharidů a stanovení kyseliny askorbové dvěma metodami: spektrofotometrickou a pomocí HPLC/UV. Výše uvedené látky byly stanoveny u 13 kojeneckých příkrmů, 7 kojeneckých ovocných šťáv a 4 granulovaných kojeneckých čajů. Všechny zkoumané parametry byly porovnány s hodnotami uvedenými výrobci. cze
dc.format 68 s. cze
dc.format.extent 1382713 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2024 cze
dc.subject kyselina askorbová cze
dc.subject sacharidy cze
dc.subject dětská výživa cze
dc.subject kapalinová chromatografie cze
dc.subject ascorbic acid cze
dc.subject carbohydrates eng
dc.subject infant food eng
dc.subject liquid chromatography eng
dc.title Stanovení vybraných látek v dětské výživě cze
dc.title.alternative Determination of selected compounds in baby food eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Švecová, Blanka cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the determination of selected substances in infant food. These determinations include: determining the refractive index of dry matter and the gravimetric method, the determination of reducing sugars Schoorl method, gravimetric determination of sugars and determination of ascorbic acid by two methods: using spectrophotometry and HPLC / UV. These parameters were determined in 13 infant baby foods, in 7 infant fruit juices and in 4 granulated infant teas. All experimental parameters were compared with values listed manufacturers. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31064 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Diplomantka zodpověděla dotazy komise a obhájila diplomovou práci. cze
dc.identifier.stag 24148 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet