Stanovení těkavých látek v pažitce

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Bajerová, Petra cze
dc.contributor.author Hajnová, Marie
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:18:18Z
dc.date.available 2014-06-19T10:18:18Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/56456
dc.description.abstract Práce se zabývá identifikováním organosirných sloučenin a dalších těkavých látek v pažitce a jiné zelenině využívající metodu HS-SPME s následnou analýzou na GC-MS. Na vzorku pažitky byly optimalizovány podmínky extrakce (teplota, čas, NaCl) a typ SPME vlákna. Experimentální data byla statisticky vyhodnocena. Statistickým vyhodnocením byly určeny následující optimální podmínky: extrakce na šedém vláknu (DVB/PDMS/Carbovax), teplota 70 °C, čas 50 minut bez přídavku roztoku NaCl. Za optimálních podmínek byly analyzovány těkavé látky ve vzorcích zeleniny. cze
dc.format 51 s. cze
dc.format.extent 5297529 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 14.5.2024 cze
dc.subject Allium cze
dc.subject SPME cze
dc.subject organosirné sloučeniny cze
dc.subject organosulfur compounds eng
dc.title Stanovení těkavých látek v pažitce cze
dc.title.alternative Determination of volatile compounds in chive eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Adam, Martin cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This work deals with identifying of organosulfur compounds and other volatile substances in chive and further vegetable using HS-SPME method followed by GC-MS. Extraction conditions (temperature, time, NaCl) and the type of SPME fiber were optimized on the chive sample. Experimental data were statistically analyzed. Statistical evaluation identified the following optimum conditions: extraction on gray fiber (DVB/PDMS/Carbowax), temperature 70 °C, time 50 minutes without the addition of NaCl solution. Under optimum conditions were analyzed volatile substances in samples of vegetable. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Analytická chemie cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31312 cze
dc.thesis.degree-program Chemie cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 23835 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet