Digitální knihovnaUPCE
 

Optimalizace extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2014

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

První část diplomové práce byla zaměřena na optimalizaci extrakce volných a vázaných fenolických látek obsažených ve sladovnickém ječmeni a sladu. Byl optimalizován typ a množství použitých extrakčních rozpouštědel a přídavných činidel s cílem co nejvyšší účinnosti extrakce sledovaných látek. Dále byla optimalizována chromatografická separace 19 standardů fenolických látek pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie v systémech s obrácenými fázemi. Tato separace byla využita pro identifikaci fenolických látek obsažených v jednotlivých extraktech z vybraných vzorků sladovnického ječmene a sladu.

Rozsah stran

50 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2024

Název akce

ISBN

Studijní obor

Analytická chemie

Studijní program

Chemie

Signatura tištěné verze

D31135

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Vysokoúčinná kapalinová chromatografie, extrakce, fenolické látky, sladovnický ječmen, High performance liquid chromatography, extraction, phenolic compounds, malting barley

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced