Digitální knihovnaUPCE
 

Analýza antioxidantů v bylinných nápojích s využitím miniaturizované extrakce tuhou fází

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2014

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce je zaměřena na aplikaci extrakce na tuhou fázi v pipetovací špičce pro izolaci antioxidantů z bylinných čajů. V teoretické části je uvedena historie čaje, jeho zdravotní účinky na člověka a technologické zpracování. Dále jsou popsány vybrané skupiny antioxidantů a polyfenolických látek, a to včetně metod izolace antioxidantů a jejich stanovení. V experimentální časti byla provedena optimalizace metody extrakce na tuhou fázi v pipetovací špičce pro izolaci vybraných antioxidantů z bylinných čajů s následným stanovením vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s detektorem diodového pole. Optimalizované podmínky byly aplikovány na reálné bylinné čaje.

Rozsah stran

87 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 19.5.2024

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D31063

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

bylinné čaje, antioxidanty, extrakce na tuhou fázi v pipetovací špičce, vysokoúčinná kapalinová chromatografie, herbal teas, antioxidants, solid phase extraction in pipette tips, high-performance liquid chromatography

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced