dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
cze |
dc.contributor.author |
Zelená, Miroslava |
|
dc.date.accessioned |
2014-06-19T10:17:40Z |
|
dc.date.available |
2014-06-19T10:17:40Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/56342 |
|
dc.description.abstract |
První část diplomové práce se zabývá optimalizací preanalytické části analýzy hydrofobinů. Byla optimalizována činidla vhodná pro rozpouštění a modifikaci hydrofobinu SC3, který byl vybrán jako modelový. Dále byly testovány tři různé typy štěpení pro následnou analýzu s využitím hmotnostního spektrometru. Další část práce je věnována izolaci hydrofobinu SC3 z modelových směsí proteinů. Byla vytvořena zcela nová metoda specifické izolace pomocí teflonových mikročástic. Ověření účinnosti izolace bylo provedeno pomocí elektroforetických technik a účinnost štěpení pomocí hmotnostní spektrometrie. |
cze |
dc.format |
91 s. |
cze |
dc.format.extent |
3470947 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 27.5.2024 |
cze |
dc.subject |
hydrofobin |
cze |
dc.subject |
přepěňování piva |
cze |
dc.subject |
izolace proteinů |
cze |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie |
cze |
dc.subject |
elektroforéza |
cze |
dc.subject |
hydrophobin |
eng |
dc.subject |
beer gushing |
eng |
dc.subject |
isolation of proteins |
eng |
dc.subject |
mass spectrometry |
eng |
dc.subject |
electrophoresis |
eng |
dc.title |
Izolace a analýza hydrofobinů pomocí moderních instrumentálních technik |
cze |
dc.title.alternative |
Isolation and determination of hydrophobins using modern instrumental techniques |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Urban, Jiří |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The first part of the diploma thesis deal with optimization of preanalytical part of hydrophobin analysis. The agents used for dissolution and modification of hydrophobin SC3, which was chosen as model sample, were optimized. Further, three types of digestions were tested for following analysis by mass spectrometer. Next part of the thesis was focused on the isolation of the hydrophobin SC3 from model mixture of proteins. The new method for the specific isolation using teflon microparticles was established. Verification of the efficiency of isolation was performed by electrophoresis and mass spectrometric techniques. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D31066 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Diplomantka zodpověděla dotazy komise a obhájila diplomovou práci. |
cze |
dc.identifier.stag |
24077 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |