Digitální knihovnaUPCE
 

Adsorpce vlhkosti kolageních střívek: tvorba adsorpčních izoterem

Diplomová práce
Náhled

Datum publikování

2014

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce se zabývá stanovením závislosti obsahu relativní rovnovážné vlhkosti na aktivitě vody pro vzorky obalového materiálu na bázi bílkovin při teplotách 5, 25 a 40 °C statickou gravimetrickou metodou. Závislost relativního obsahu vlhkosti na aktivitě vody byly popsány různými matematickými modely adsorpčních izoterem, jejichž parametry jsou získány pomocí nelineární a lineární regrese. Dále je provedena interpretace naměřených dat a vzájemné porovnání vzorků. Nakonec je učiněn závěr, který vzorek je nejvhodnější k použití v potravinářské technologii z hlediska růstu plísní.

Rozsah stran

83 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 9.5.2024

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D31073

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (archiv)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

aktivita vody, obsah vlhkosti, adsorpční izotermy, obalový materiál, lineární a nelineární regrese, water activity, moisture content, adsorption isotherm, food package, linear and nonlinear regression

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced