Optimalizace separace oligosacharidů kapilární elektroforézou

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česla, Petr cze
dc.contributor.author Hlavová, Kateřina
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:15:54Z
dc.date.available 2014-06-19T10:15:54Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/56047
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá nalezením optimálních podmínek pro separaci oligosacharidů pomocí kapilární elektroforézy. V rámci práce byly testovány vlivy složení základního elektrolytu, separačních podmínek (vkládané napětí) a použití chemicky modifikovaných kapilár na separaci oligosacharidů. Na základě vlastností oligosacharidů (absence chromoforů a fluoroforů, molekula bez náboje) bylo provedeno několik derivatizačních reakcí s různými derivatizačními činidly. Uvedené postupy jsou rešeršně popsány v části diplomové práce o aplikacích. V experimentální části byly nalezeny vhodné podmínky, které poskytovaly optimální analýzu oligosacharidů. Dosažené výsledky jsou porovnány a diskutovány s ohledem na co nejvyšší účinnost separace a píkovou kapacitu testovaných systémů. cze
dc.format 51 s. cze
dc.format.extent 2006137 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 23.5.2024 cze
dc.subject Kapilární zónová elektroforéza cze
dc.subject optimalizace cze
dc.subject oligosacharidy cze
dc.subject derivatizace cze
dc.subject Capillary zone electrophoresis eng
dc.subject optimization eng
dc.subject oligosaccharides eng
dc.subject derivatization eng
dc.title Optimalizace separace oligosacharidů kapilární elektroforézou cze
dc.title.alternative Optimization of separation of oligosaccharides by capillary electrophoresis eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Fischer, Jan cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated This diploma thesis is focused on optimization of separation conditions of oligosaccharides using capillary electrophoresis. The influences of background electrolyte composition, separation conditions (applied voltage) and application of chemically modified capillaries on separation of oligosaccharides were evaluated. A group of oligosaccharides is without chromophores, fluorophore and without charge. Therefore, several derivatization techniques and derivatization agents were tested, which are described in the part of thesis regarding applications. In the experimental part, the optimal conditions of separations of oligosaccharides were found. Obtained results are compared and discussed with the aim of achieving of the highest separation efficiency and peak capacity of tested systems. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31078 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 24166 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet