Optimalizace elektroforetické separace s využitím uhlíkových nanostruktur

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česla, Petr cze
dc.contributor.author Černá, Zuzana
dc.date.accessioned 2014-06-19T10:14:26Z
dc.date.available 2014-06-19T10:14:26Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/55806
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce bylo ověření vlivu uhlíkatých nanostruktur na ovlivnění selektivity separace přírodních antioxidantů kapilární elektroforézou. V teoretické části byly shrnuty vlastnosti nanotrubic a možnosti modifikace jejich povrchu. Dále byly diskutovány aplikace nanotrubic v micelární elektrokinetické chromatografii. V experimentální části práce byly použity čtyři typy uhlíkatých nanotrubic. U dvou typů nanotrubic byla provedena modifikace povrchu nanotrubic. Modifikované nanotrubice byly charakterizovány pomocí infračervené spektrometrie a skenovací elektronové mikroskopie. U všech typů nanotrubic byl proměřen a diskutován vliv na selektivitu separace a rozlišení přírodních antioxidantů. cze
dc.format 143 s. cze
dc.format.extent 15766637 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 9.5.2024 cze
dc.subject Nanočástice cze
dc.subject uhlíkaté nanotrubice cze
dc.subject kapilární elektroforéza cze
dc.subject micelární elektrokinetická chromatografie cze
dc.subject separace flavonoidů cze
dc.subject selektivita separace cze
dc.subject funkcionalizace uhlíkatých nanotrubic cze
dc.subject Nanoparticles eng
dc.subject carbon nanotubes eng
dc.subject capillary electrophoresis eng
dc.subject micellar electrokinetic chromatography eng
dc.subject separation of flavonoids eng
dc.subject selectivity of separation eng
dc.subject functionalized carbon nanotubes eng
dc.title Optimalizace elektroforetické separace s využitím uhlíkových nanostruktur cze
dc.title.alternative Optimization of electrophoretic separation using carbon nanostructures eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Mikysek, Tomáš cze
dc.date.accepted 2014 cze
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to study the influence of carbon nanotubes on the separation selectivity of natural antioxidants by capillary electrophoresis. In the theoretical part, the properties of nanotubes and the possibilities of the modification of their surface were reviewed. Further, possibilities of their application in micellar electrokinetic chromatography were discussed. The four types of carbon nanotubes were used in the experimental part. The surface modification of two types of nanotubes was carried out. Modified nanotubes were characterized using infrared spectrometry and scanning electron microscopy. The influence of the nanotubes on the separation selectivity and resolution of natural antioxidants was evaluated and discussed for all types of nanotubes. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D31079 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 24165 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet