Digitální knihovnaUPCE
 

Palmitooleát a jeho význam pro prevenci diabetu typu 2

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2013

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce se zabývá účinky palmitooleátu na metabolismus sacharidů a lipidů. S tím souvisí aktivita stearoyl-CoA desaturasy, enzymu katalyzujícího syntézu mononenasycených mastných kyselin z nasycených mastných kyselin. Zkoumá roli palmitooleátu v patogenezi diabetu mellitu typu 2. Stručně shrnuje etiologii diabetu a komplikace, které se v souvislosti s onemocněním mohou vyskytnout.

Rozsah stran

43 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Zdravotní laborant

Studijní program

Speciální chemicko-biologické obory

Signatura tištěné verze

D29242

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

diabetes mellitus 2. typu, inzulinová rezistence, stearoyl-CoA desaturasa, palmitooleát, diabetes mellitus type 2, insuline resistance, stearoyl-CoA desaturase, palmitooleic acid

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced