Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor cze
dc.contributor.author Sedláček, Pavel
dc.date.accessioned 2013-09-03T19:42:01Z
dc.date.available 2013-09-03T19:42:01Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/52995
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá rychlými metodami stanovení údržnosti potravin. Nejprve je zpracováno téma konzervace potravin. V úvodu je nastíněn historický vývoj konzervace potravin a jsou představeny vlivy snižující údržnost potravin. Následují kapitoly o způsobu konzervování vedoucího k omezení mikrobiologického faktoru. Další kapitoly jsou věnovány klasickým metodám stanovení údržnosti potravina a metodám umožňující rychlé stanovení údržnosti potravin. Práce se snaží přiblížit konzervaci potravin a najít způsoby šetrnější k potravině a ke konzumentovi. Cílem práce je pak popsání současných metod stanovující údržnost potravin. cze
dc.format 62 s. cze
dc.format.extent 1064741 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject údržnost potravin cze
dc.subject konzervace cze
dc.subject abióza cze
dc.subject anabióza cze
dc.subject eliminace cze
dc.subject mikrobiostatika cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject elektronický nos cze
dc.subject computer aided engineering cze
dc.subject Listerie monocytogenes cze
dc.subject Shelf-life of food eng
dc.subject conservation eng
dc.subject abiosis eng
dc.subject anabiosis eng
dc.subject elimination eng
dc.subject mikrobiostatics eng
dc.subject antioxidants eng
dc.subject elektronic nose eng
dc.title Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin cze
dc.title.alternative Rapid methods for food shlelflife stability eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2013 cze
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis gradually processes the issue of quick methods for determination of shelf-life food. In beginning it is going throughout the preservation of groceries. At first the history context is drown up and preservation methods are discussed from microbiological point of view. Following chapters are concerning of methods to determinate shelf-life food, including the quick methods. The thesis is trying to approach the preservation of food, which is more considerable towards biological principal of the food a towards consumers health. The aim of this work is to describe current methods determining the shelf-life of food. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D29405 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a zodpověděl dotazy komise. cze
dc.identifier.stag 17834 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet