dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
cze |
dc.contributor.author |
Sedláček, Pavel |
|
dc.date.accessioned |
2013-09-03T19:42:01Z |
|
dc.date.available |
2013-09-03T19:42:01Z |
|
dc.date.issued |
2013 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/52995 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá rychlými metodami stanovení údržnosti potravin. Nejprve je zpracováno téma konzervace potravin. V úvodu je nastíněn historický vývoj konzervace potravin a jsou představeny vlivy snižující údržnost potravin. Následují kapitoly o způsobu konzervování vedoucího k omezení mikrobiologického faktoru. Další kapitoly jsou věnovány klasickým metodám stanovení údržnosti potravina a metodám umožňující rychlé stanovení údržnosti potravin.
Práce se snaží přiblížit konzervaci potravin a najít způsoby šetrnější k potravině a ke konzumentovi. Cílem práce je pak popsání současných metod stanovující údržnost potravin. |
cze |
dc.format |
62 s. |
cze |
dc.format.extent |
1064741 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
údržnost potravin |
cze |
dc.subject |
konzervace |
cze |
dc.subject |
abióza |
cze |
dc.subject |
anabióza |
cze |
dc.subject |
eliminace |
cze |
dc.subject |
mikrobiostatika |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
elektronický nos |
cze |
dc.subject |
computer aided engineering |
cze |
dc.subject |
Listerie monocytogenes |
cze |
dc.subject |
Shelf-life of food |
eng |
dc.subject |
conservation |
eng |
dc.subject |
abiosis |
eng |
dc.subject |
anabiosis |
eng |
dc.subject |
elimination |
eng |
dc.subject |
mikrobiostatics |
eng |
dc.subject |
antioxidants |
eng |
dc.subject |
elektronic nose |
eng |
dc.title |
Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin |
cze |
dc.title.alternative |
Rapid methods for food shlelflife stability |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2013 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis gradually processes the issue of quick methods for determination of shelf-life food. In beginning it is going throughout the preservation of groceries. At first the history context is drown up and preservation methods are discussed from microbiological point of view. Following chapters are concerning of methods to determinate shelf-life food, including the quick methods.
The thesis is trying to approach the preservation of food, which is more considerable towards biological principal of the food a towards consumers health. The aim of this work is to describe current methods determining the shelf-life of food. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D29405 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a zodpověděl dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17834 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |