Stravovací návyky adolescentů a dospělých jako prevence kolorektálního karcinomu
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2013
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce se zabývá problematikou kolorektálního karcinomu a jeho prevencí. Zaměřuje se především na protektivní a rizikové faktory stravy a stravovacích návyků ve vztahu k tomuto onemocnění. Kvantitativní dotazníkové šetření výzkumné části hodnotí způsob stravování u dvou záměrně vybraných skupin populace, a to adolescentů a dospělých. Výsledky jsou porovnávány mezi oběma skupinami. Výzkumného šetření se zúčastnilo celkem 343 respondentů. Přestože bylo zjištěno, že se dospělí stravují kvalitněji než adolescenti, byl u nich potvrzen vyšší výskyt nadváhy a obezity.
Rozsah stran
107 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech
Studijní program
Ošetřovatelství
Signatura tištěné verze
D28265
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
výživa, stravovací návyky, obezita, kolorektální karcinom, prevence, nutrition, eating habits, obesity, colorectal cancer, prevention