Digitální knihovnaUPCE
 

Stravovací návyky adolescentů a dospělých jako prevence kolorektálního karcinomu

Diplomová práce
Náhled

Datum publikování

2013

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá problematikou kolorektálního karcinomu a jeho prevencí. Zaměřuje se především na protektivní a rizikové faktory stravy a stravovacích návyků ve vztahu k tomuto onemocnění. Kvantitativní dotazníkové šetření výzkumné části hodnotí způsob stravování u dvou záměrně vybraných skupin populace, a to adolescentů a dospělých. Výsledky jsou porovnávány mezi oběma skupinami. Výzkumného šetření se zúčastnilo celkem 343 respondentů. Přestože bylo zjištěno, že se dospělí stravují kvalitněji než adolescenti, byl u nich potvrzen vyšší výskyt nadváhy a obezity.

Rozsah stran

107 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Ošetřovatelství ve vybraných klinických oborech

Studijní program

Ošetřovatelství

Signatura tištěné verze

D28265

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

výživa, stravovací návyky, obezita, kolorektální karcinom, prevence, nutrition, eating habits, obesity, colorectal cancer, prevention

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced