Digitální knihovnaUPCE
 

Vyhodnocení vztahu a dopadů územních a strategických rozvojových dokumentů (na příkladu obcí s rozšířenou působností v okrese Jičín)

Konferenční objektOtevřený přístuppublished

Abstrakt

Cílem článku je vyhodnotit a porovnat strategické a územní rozvojové dokumenty na příkladu obcí s rozšířenou působností v okrese Jičín a zjistit, jak municipality tyto dokumenty koordinují a jak optimalizují realizaci rozvojových projektů. Při zpracování dokumentů je ideální, pokud strategický i územní plán vznikají současně a vzájemně se prolínají a doplňují. Z analýzy dokumentů zpracovaných a dostupných pro jednotlivé obce je patrné, že strategický i územní plán je dostupný pouze u větších obcí resp. měst. Z tohoto úhlu pohledu je pak složité vyhodnocovat vztahy mezi těmito dokumenty a je to možné pouze u velkých obcí resp. měst. Přesto je důležité a žádoucí, aby obce měly oba dokumenty zpracovány a aby mezi územním a strategickým plánem existovala koordinace.

Rozsah stran

p. 110-120

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Regionální rozvoj mezi teorií a praxí 2012. Regionální rozvoj a Rio po 20 letech (31st May 2012, Pardubice, Czech Republic)

ISBN

978-80-7395-549-6 (Univerzita Pardubice)
978-80-904671-7-0 (Civitas per Populi)

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

uzemní plánování, strategické plánování, územní plán, strategický plán, vztahy strategických a územních plánů, okres Jičín, urban planning, strategic planning, master plan, strategic plan, relations of strategic and master plans, district Jicin

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced