Digitální knihovnaUPCE
 

Efektivita veřejných prostředků vynaložených na podporu místních agend 21 v České republice

Konferenční objektOtevřený přístuppublished

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá problematikou efektivnosti veřejných prostředků vynaložených na podporu nejúspěšnějších místních Agend 21 v České republice, tedy municipalit spadajících do kategorie „B“. Práce zkoumá pět z těchto municipalit, konkrétně obce Kopřivnici, Chrudim, Litoměřice, Vsetín a městskou část Praha - Libuš. Pozornost je věnována problematice financování a měření efektivnosti na základě zejména environmentálních, ale i dalších indikátorů. Cílem práce je pak zjistit, zda jsou vynakládané veřejné prostředky na podporu místních Agend 21 efektivní z pohledu zlepšování stavu životního prostředí, zvyšování bezpečnosti v daných městech a růstu spokojenosti občanů.

Rozsah stran

p. 91-100

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

open access

Název akce

Regionální rozvoj mezi teorií a praxí 2012. Regionální rozvoj a Rio po 20 letech (31st May 2012, Pardubice, Czech Republic)

ISBN

978-80-7395-549-6 (Univerzita Pardubice)
978-80-904671-7-0 (Civitas per Populi)

Studijní obor

Studijní program

Signatura tištěné verze

Umístění tištěné verze

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

místní Agenda 21, udržitelný rozvoj, Národní síť Zdravých měst, indikátory udržitelného rozvoje, local Agenda 21, sustainable development, National Network of Healthy Cities, sustainable development indicators

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced