Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Hájek, Tomáš |
cze |
dc.contributor.author |
Paik, Vojtěch |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:43:10Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:43:10Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47646 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřená na nové trendy v analýze vitaminů rozpustných v tucích. V této práci jsou shrnuty informace o lipofilních vitaminech, jejich vlastnostech, standardních metodách stanovení a v neposlední řadě nové, moderní způsoby analýzy.
První část práce je zaměřena na teoretické informace, týkající se vlastností vitaminů rozpustných v tucích jako jsou: popis a jejich struktura, fyzikální a chemické vlastnosti, zdroje a zdravotní aspekty.
Druhá část práce popisuje standardní metody analýzy, mezi které patří plynová chromatografie (GC), kapalinová chromatografie (HPLC) a tenkovrstvá chromatografie (TLC).
Třetí část bakalářské práce popisuje nové analytické metody stanovení vitaminů rozpustných v tucích. Těmito metodami jsou simultánní stanovení pomocí HPLC chromatografie, ultra-vysoce účinné kapalinové chromatografie (UHPLC), kapilární kapalinové chromatografie (CLC), mikroemulzní elektrokinetické chromatografie (MEEKC), superkritické fluidní extrakce (SFE) a superkritické kapalinové chromatografie (SFC). Tyto metody lze použít pro kvalitativní i kvantitativní stanovení vitaminů rozpustných v tucích. |
cze |
dc.format |
43 s. |
cze |
dc.format.extent |
4227284 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
vitaminy rozpustné v tucích |
cze |
dc.subject |
HPLC |
cze |
dc.subject |
analýza potravin |
cze |
dc.subject |
vitamin A |
cze |
dc.subject |
vitamín D |
cze |
dc.subject |
vitamín E |
cze |
dc.subject |
vitamín K |
cze |
dc.subject |
fat-soluble vitamins |
eng |
dc.subject |
HPLC |
eng |
dc.subject |
food analysis |
cze |
dc.subject |
vitamin A |
eng |
dc.subject |
vitamin D |
eng |
dc.subject |
vitamin E |
eng |
dc.subject |
vitamin K |
eng |
dc.title |
Nové trendy v analýze vitamínů |
cze |
dc.title.alternative |
New trends in the analysis of vitamines |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This Bachelor thesis deals with new trends of fat-soluble vitamins. This work summarizes the information about fat soluble vitamins, their characteristics and primarily classical and modern methods of determination.
The first part is focused on theoretical informations about fat-soluble vitamins as basic description, structure, physical and chemical properties, sources and effects on human health.
The second part describes commonly used analytical methods as gas chromatography (GC), high performance liquid chromatography (HPLC) and thin layer chromatography (TLC).
The third part deals with modern analytical methods of determination fat-soluble vitamins. These methods include simultaneous chromatography, ultra-high pressure liquid chromatography (UHPLC), microemulsion electrokinetic chromatography (MEEKC), supercritical fluid extraction (SFE) and supercritical fluid chromatography (SFC). These modern methods are useful in the qualitative and quantitative analysis of fat soluble vitamins. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27424 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a zodpověděl dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17736 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam
|
Vyhledávání
Procházet
-
Vše v Digitální knihovně
-
Tato kolekce
Můj účet
|