Nové trendy v analýze vitamínů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Hájek, Tomáš cze
dc.contributor.author Paik, Vojtěch
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:43:10Z
dc.date.available 2012-09-14T04:43:10Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47646
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřená na nové trendy v analýze vitaminů rozpustných v tucích. V této práci jsou shrnuty informace o lipofilních vitaminech, jejich vlastnostech, standardních metodách stanovení a v neposlední řadě nové, moderní způsoby analýzy. První část práce je zaměřena na teoretické informace, týkající se vlastností vitaminů rozpustných v tucích jako jsou: popis a jejich struktura, fyzikální a chemické vlastnosti, zdroje a zdravotní aspekty. Druhá část práce popisuje standardní metody analýzy, mezi které patří plynová chromatografie (GC), kapalinová chromatografie (HPLC) a tenkovrstvá chromatografie (TLC). Třetí část bakalářské práce popisuje nové analytické metody stanovení vitaminů rozpustných v tucích. Těmito metodami jsou simultánní stanovení pomocí HPLC chromatografie, ultra-vysoce účinné kapalinové chromatografie (UHPLC), kapilární kapalinové chromatografie (CLC), mikroemulzní elektrokinetické chromatografie (MEEKC), superkritické fluidní extrakce (SFE) a superkritické kapalinové chromatografie (SFC). Tyto metody lze použít pro kvalitativní i kvantitativní stanovení vitaminů rozpustných v tucích. cze
dc.format 43 s. cze
dc.format.extent 4227284 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject vitaminy rozpustné v tucích cze
dc.subject HPLC cze
dc.subject analýza potravin cze
dc.subject vitamin A cze
dc.subject vitamín D cze
dc.subject vitamín E cze
dc.subject vitamín K cze
dc.subject fat-soluble vitamins eng
dc.subject HPLC eng
dc.subject food analysis cze
dc.subject vitamin A eng
dc.subject vitamin D eng
dc.subject vitamin E eng
dc.subject vitamin K eng
dc.title Nové trendy v analýze vitamínů cze
dc.title.alternative New trends in the analysis of vitamines eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This Bachelor thesis deals with new trends of fat-soluble vitamins. This work summarizes the information about fat soluble vitamins, their characteristics and primarily classical and modern methods of determination. The first part is focused on theoretical informations about fat-soluble vitamins as basic description, structure, physical and chemical properties, sources and effects on human health. The second part describes commonly used analytical methods as gas chromatography (GC), high performance liquid chromatography (HPLC) and thin layer chromatography (TLC). The third part deals with modern analytical methods of determination fat-soluble vitamins. These methods include simultaneous chromatography, ultra-high pressure liquid chromatography (UHPLC), microemulsion electrokinetic chromatography (MEEKC), supercritical fluid extraction (SFE) and supercritical fluid chromatography (SFC). These modern methods are useful in the qualitative and quantitative analysis of fat soluble vitamins. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27424 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a zodpověděl dotazy komise. cze
dc.identifier.stag 17736 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet