Využití extrakce přehřátou vodou při analýze různých matric

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Bajerová, Petra cze
dc.contributor.author Pluhařová, Lenka
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:42:58Z
dc.date.available 2012-09-14T04:42:58Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47600
dc.description.abstract Tato práce je věnována literární rešerši na téma využití extrakce přehřátou vodou při analýze různých analytů z rozlišných matric. Extrakce přehřátou vodou (PHWE) se stává oblíbenou šetrnou extrakční metodou pro různé třídy sloučenin, které se vyskytují v mnoha druzích matric, jako jsou environmentální, potravinové a botanické vzorky. PHWE se také používá při přípravě vzorků pro získání organických kontaminantů v potravinách za účelem analýzy potravinové bezpečnosti a půdy/sedimentů pro účely environmentálního monitorování. Hlavními parametry, které ovlivňují efektivnost extrakce, jsou hlavně teplota a extrakční doba, rychlost toku a přidání aditiv. Mezi těmito parametry je teplota ten nejdůležitější faktor. cze
dc.format 44 s. cze
dc.format.extent 967228 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject extrakce přehřátou vodou cze
dc.subject PHWE cze
dc.subject extrakce cze
dc.subject pressurized hot water extraction eng
dc.subject extraction eng
dc.title Využití extrakce přehřátou vodou při analýze různých matric cze
dc.title.alternative The use of PHWE in the analysis of various matrices eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This work is focused on background research on utilization of pressurized hot water extraction in various analyses of different matrices. Pressurized hot water extraction (PHWE) has become a popular green extraction method for different classes of compounds present in numerous kinds of matrices such as environmental, food and botanical samples. PHWE is also used in sample preparation to extract organic contaminants from foodstuff for food safety analysis and soil/sediments for environmental monitoring purposes. The main parameters, which influence the extraction efficiency, are namely the temperature, extraction time, flow rate and addition of modifiers/additives. The temperature is the most important among these parameters. eng
dc.description.department Ústav organické chemie a technologie cze
dc.thesis.degree-discipline Farmakochemie a medicinální materiály cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27183 cze
dc.thesis.degree-program Farmakochemie a medicinální materiály cze
dc.description.defence Student prezentoval svoje výsledky a bakalářskou práci a vyjádřil se k připomínkám. Namalujte a vysvětlete fázový diagram vody. cze
dc.identifier.stag 17829 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet