Digitální knihovnaUPCE
 

Analytické metody stanovení resveratrolu a jeho derivátů

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2012

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá resveratrolem, piceidem, piceatannolem a astringinem. První část práce je věnována charakteristice těchto látek, jejich účinkům na organismus a jejich výskytu v přírodě, především pak v potravinách. V druhé části jsou popsány analytické metody, které slouží ke stanovení resveratrolu a jeho derivátů. Jsou zde uvedeny principy metod, popis příslušných aparatur a způsoby vyhodnocení výsledků. Třetí část se zabývá konkrétními analýzami uvedených látek v potravinách. Jsou zde uvedeny analýzy různých vín, bobulí nebo bylin, ale i čokolády a chmelu. Ve všech případech je popsána úprava vzorků, podmínky analýzy i shrnutí výsledků.

Rozsah stran

47 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D27428

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Stilbeny, resveratrol, HPLC, víno, francouzský paradox, Stilbenes, Resveratrol, wine, french paradox

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced