dc.contributor.advisor |
Beňová, Blanka |
cze |
dc.contributor.author |
Neoralová, Zuzana |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:53Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:53Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47580 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá resveratrolem, piceidem, piceatannolem a astringinem. První část práce je věnována charakteristice těchto látek, jejich účinkům na organismus a jejich výskytu v přírodě, především pak v potravinách.
V druhé části jsou popsány analytické metody, které slouží ke stanovení resveratrolu a jeho derivátů. Jsou zde uvedeny principy metod, popis příslušných aparatur a způsoby vyhodnocení výsledků.
Třetí část se zabývá konkrétními analýzami uvedených látek v potravinách. Jsou zde uvedeny analýzy různých vín, bobulí nebo bylin, ale i čokolády a chmelu. Ve všech případech je popsána úprava vzorků, podmínky analýzy i shrnutí výsledků. |
cze |
dc.format |
47 s. |
cze |
dc.format.extent |
1146486 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
Stilbeny |
cze |
dc.subject |
resveratrol |
cze |
dc.subject |
HPLC |
cze |
dc.subject |
víno |
cze |
dc.subject |
francouzský paradox |
cze |
dc.subject |
Stilbenes |
eng |
dc.subject |
Resveratrol |
eng |
dc.subject |
wine |
eng |
dc.subject |
french paradox |
eng |
dc.title |
Analytické metody stanovení resveratrolu a jeho derivátů |
cze |
dc.title.alternative |
Analytical methods for determination of resveratrol and its derivates |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with resveratrol, piceid, piceatannol and astringin. The first part is devoted to the characteristics of these substances, their effects on the human organism and their occurrence in nature, especially in foodstuffs.
The second part describes the analytical methods used to determine resveratrol and its derivatives. There are presented the principles of methods, description of the apparatus and methods of evaluation results.
The third part deals with the concrete analysis of these substances in food. There are presented the analysis of different wines, berries or herbs, but also chocolate and hops. In all cases is described the sample preparation, analysis and summary of the results. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27428 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17693 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |