Analytické metody stanovení resveratrolu a jeho derivátů

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Beňová, Blanka cze
dc.contributor.author Neoralová, Zuzana
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:42:53Z
dc.date.available 2012-09-14T04:42:53Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47580
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá resveratrolem, piceidem, piceatannolem a astringinem. První část práce je věnována charakteristice těchto látek, jejich účinkům na organismus a jejich výskytu v přírodě, především pak v potravinách. V druhé části jsou popsány analytické metody, které slouží ke stanovení resveratrolu a jeho derivátů. Jsou zde uvedeny principy metod, popis příslušných aparatur a způsoby vyhodnocení výsledků. Třetí část se zabývá konkrétními analýzami uvedených látek v potravinách. Jsou zde uvedeny analýzy různých vín, bobulí nebo bylin, ale i čokolády a chmelu. Ve všech případech je popsána úprava vzorků, podmínky analýzy i shrnutí výsledků. cze
dc.format 47 s. cze
dc.format.extent 1146486 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject Stilbeny cze
dc.subject resveratrol cze
dc.subject HPLC cze
dc.subject víno cze
dc.subject francouzský paradox cze
dc.subject Stilbenes eng
dc.subject Resveratrol eng
dc.subject wine eng
dc.subject french paradox eng
dc.title Analytické metody stanovení resveratrolu a jeho derivátů cze
dc.title.alternative Analytical methods for determination of resveratrol and its derivates eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This thesis deals with resveratrol, piceid, piceatannol and astringin. The first part is devoted to the characteristics of these substances, their effects on the human organism and their occurrence in nature, especially in foodstuffs. The second part describes the analytical methods used to determine resveratrol and its derivatives. There are presented the principles of methods, description of the apparatus and methods of evaluation results. The third part deals with the concrete analysis of these substances in food. There are presented the analysis of different wines, berries or herbs, but also chocolate and hops. In all cases is described the sample preparation, analysis and summary of the results. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27428 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.identifier.stag 17693 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet