Využití uhlíkových nanotrubiček pro zvýšení selektivity separace v kapilární elektroforéze
Bakalářská práce Náhled není k dispozici
Datum publikování
2012
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Cílem této bakalářské práce bylo ověření vlivu uhlíkatých nanotrubiček na ovlivnění selektivity separace přírodních antioxidantů kapilární elektroforézou. V teoretické části byly shrnuty vlastnosti nanotrubiček a byly diskutovány možnosti použití v micelární elektrokinetické chromatografii. V experimentální části práce byly použity tři typy uhlíkatých nanotrubiček, u kterých byl studován vliv na selektivitu separace a rozlišení přírodních antioxidantů.
Rozsah stran
54 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D27438
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
uhlíkaté nanočástice, kapilární elektroforéza, micelární elektrokinetická chromatografie, separace flavonoidů, selektivita separace, carbon nanotubes, capillary electrophoresis, micellar electrokinetic chromatography, separation of flavonoids, selectivity of separation