Digitální knihovnaUPCE
 

Využití uhlíkových nanotrubiček pro zvýšení selektivity separace v kapilární elektroforéze

Bakalářská práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2012

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Cílem této bakalářské práce bylo ověření vlivu uhlíkatých nanotrubiček na ovlivnění selektivity separace přírodních antioxidantů kapilární elektroforézou. V teoretické části byly shrnuty vlastnosti nanotrubiček a byly diskutovány možnosti použití v micelární elektrokinetické chromatografii. V experimentální části práce byly použity tři typy uhlíkatých nanotrubiček, u kterých byl studován vliv na selektivitu separace a rozlišení přírodních antioxidantů.

Rozsah stran

54 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D27438

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

uhlíkaté nanočástice, kapilární elektroforéza, micelární elektrokinetická chromatografie, separace flavonoidů, selektivita separace, carbon nanotubes, capillary electrophoresis, micellar electrokinetic chromatography, separation of flavonoids, selectivity of separation

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced