dc.contributor.advisor |
Eisner, Aleš |
cze |
dc.contributor.author |
Machková, Pavlína |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:42Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:42Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47534 |
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce bylo zjistit jaké množství železa, manganu a hliníku obsahují pitné vody ve Dvoře Králové nad Labem a okolí a jak moc přesahují dané normy. V úvodu jsou zmíněny právní předpisy pro kvalitu pitných vod v České Republice, prvky obsažené v pitných vodách a jejich limity.
Teoretická část přibližuje metody AAS a ICP a jejich jednotlivé části přístroje. V experimentální části je uvedeno, jak bylo postupováno při odběru vzorků a přípravě kalibračních roztoků.
V závěru této práce je vyhodnocení rizikových lokalit, které v průběhu celého roku vykazovaly zvýšené koncentrace sledovaných kovů. |
cze |
dc.format |
52 s. |
cze |
dc.format.extent |
1266131 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
AAS |
cze |
dc.subject |
ICP |
cze |
dc.subject |
mangan |
cze |
dc.subject |
železo |
cze |
dc.subject |
hliník |
cze |
dc.subject |
AAS |
cze |
dc.subject |
ICP |
cze |
dc.subject |
manganese |
eng |
dc.subject |
iron |
eng |
dc.subject |
aluminum |
eng |
dc.title |
Monitorování obsahu Fe, Mn a Al v pitných vodách |
cze |
dc.title.alternative |
Monitoring the content of Fe, Mn and Al in drinking water |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The aim of this study was to determine how much iron, manganese and aluminum containing drinking water in Dvůr Králové nad Labem and the surrounding area and how much these elements exceeding the standard. In the introduction are mentioned legal regulations for quality of drinking water in Czech Republic, elements contained in drinking water and their limits.
Theoretical part is aproarching AAS and ICP methods and their aplications. In the experimental part is how to proceed during collecting of samples and preparing of calibration solutions.
The closing part of this study is evaluation of riskable localitions, which are showed increased concentration of followed metals throughout the year. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27432 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17690 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |