Monitorování obsahu Fe, Mn a Al v pitných vodách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Eisner, Aleš cze
dc.contributor.author Machková, Pavlína
dc.date.accessioned 2012-09-14T04:42:42Z
dc.date.available 2012-09-14T04:42:42Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (studovna) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/47534
dc.description.abstract Cílem této práce bylo zjistit jaké množství železa, manganu a hliníku obsahují pitné vody ve Dvoře Králové nad Labem a okolí a jak moc přesahují dané normy. V úvodu jsou zmíněny právní předpisy pro kvalitu pitných vod v České Republice, prvky obsažené v pitných vodách a jejich limity. Teoretická část přibližuje metody AAS a ICP a jejich jednotlivé části přístroje. V experimentální části je uvedeno, jak bylo postupováno při odběru vzorků a přípravě kalibračních roztoků. V závěru této práce je vyhodnocení rizikových lokalit, které v průběhu celého roku vykazovaly zvýšené koncentrace sledovaných kovů. cze
dc.format 52 s. cze
dc.format.extent 1266131 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject AAS cze
dc.subject ICP cze
dc.subject mangan cze
dc.subject železo cze
dc.subject hliník cze
dc.subject AAS cze
dc.subject ICP cze
dc.subject manganese eng
dc.subject iron eng
dc.subject aluminum eng
dc.title Monitorování obsahu Fe, Mn a Al v pitných vodách cze
dc.title.alternative Monitoring the content of Fe, Mn and Al in drinking water eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated The aim of this study was to determine how much iron, manganese and aluminum containing drinking water in Dvůr Králové nad Labem and the surrounding area and how much these elements exceeding the standard. In the introduction are mentioned legal regulations for quality of drinking water in Czech Republic, elements contained in drinking water and their limits. Theoretical part is aproarching AAS and ICP methods and their aplications. In the experimental part is how to proceed during collecting of samples and preparing of calibration solutions. The closing part of this study is evaluation of riskable localitions, which are showed increased concentration of followed metals throughout the year. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D27432 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. cze
dc.identifier.stag 17690 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet