dc.contributor.advisor |
Pejchalová, Marcela |
cze |
dc.contributor.author |
Benešová, Marie |
|
dc.date.accessioned |
2012-09-14T04:42:36Z |
|
dc.date.available |
2012-09-14T04:42:36Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/47513 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na taxonomické zařazení rodu Shigella. Popisuje historii rodů Escherichia a Shigella. Porovnává rod Shigella s rodem Escherichia z hlediska biochemických a sérologických rozlišení. Dále se zabývá klinickými projevy, patogenezí shigellosis a její epidemiologickou situací ve světě a v České Republice.
Na závěr se práce zaměřuje na metody analýzy nukleových kyselin používaných v taxonomických studiích a srovnává je s kultivačními a biologickými technikami |
cze |
dc.format |
46 s. |
cze |
dc.format.extent |
2026009 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
Shigella |
cze |
dc.subject |
Escherichia |
cze |
dc.subject |
shigellosis |
cze |
dc.subject |
molekulárně - biologické metody |
cze |
dc.subject |
Shigella |
cze |
dc.subject |
Escherichia |
cze |
dc.subject |
shigellosis |
cze |
dc.subject |
molecular - biological methods |
cze |
dc.title |
Taxonomické zařazení rodu Shigella |
cze |
dc.title.alternative |
Taxonomic evaluation of Shigella genus |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis is focusesed on the taxonomic evaluation of Shigella genus. The outset describes the history of the genus Escherichia and Shigella and compares the Shigella genus to the genus Escherichia in terms of biochemical and serological resolution. It deals also with clinical manifestations, pathogenesis of shigellosis and it´s epidemiological situation in the world and in the Czech Republic.
The final part focuses on methods of analysis of nucleic acids used in taxonomic studies and compares them with the culture and biological techniques. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D27440 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
17659 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |