Digitální knihovnaUPCE
 

Vliv suplementace potravin vápníkem na organismus

Bakalářská práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2012

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá vlivem obohacování potravin vápníkem na lidský organismus. První část této práce shrnuje základní informace o vápníku, o jeho výskytu a funkcích v těle, denním příjmu, výskytu v potravinách. Dále se zabývá poruchami metabolismu vápníku při jeho nedostatečném a nadbytečném příjmu. Druhá část pojednává o obohacování potravin vápníkem, o příjmu vápníku v potravinových doplňcích a o vlivu na lidský organismus. Poslední část je zaměřena na stanovení vápníku v potravinách.

Rozsah stran

42 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D27417

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (studovna)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

vápník, calcium, suplementace potravin, stanovení vápníku, supplementation of foodstuff, determination of calcium

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced