Technologie a analýza fermentovaných mléčných výrobků
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2012
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce je zaměřena na fermentované mléčné výrobky. Popisuje
jejich charakteristiku, požadavky a rozdělení dle použitých kultur. Dále je uvedena
technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků, která je popsána v jednotlivých
krocích. Tato práce rovněž prezentuje možnosti analýzy nejdůležitějších složek těchto
výrobků. Diskutovány jsou i zdravotní aspekty spojené s konzumací výše uvedených
výrobků.
Rozsah stran
45 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D27422
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (studovna)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
fermentované mléčné výrobky, Fermented milk products, bakterie mléčného kvašení, analýza potravin, Lactic acid bacteria, Analysis of food, probiotika