dc.contributor.advisor |
Hlúbik, Pavol |
cze |
dc.contributor.author |
Nováková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2012-07-15T22:44:43Z |
|
dc.date.available |
2012-07-15T22:44:43Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/46520 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na problematiku výživy a jejich účinků na organismus. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část práce se zabývá poznatky o výživě, jejími základními složkami, účinky na organismus a specifiky romské kultury. Zahrnuje také několik základních rad a doporučení z hlediska základů zdravé výživy. Výzkumná část práce se skládá z kvantitativního výzkumu. Kvantitativní výzkum probíhal dotazníkovým šetřením se zástupci české a romské populace. Pomocí dat získaných z dotazníkového šetření byly ověřeny stanovené hypotézy práce. |
cze |
dc.format |
80 s. |
cze |
dc.format.extent |
2062475 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
bez omezení |
cze |
dc.subject |
výživa |
cze |
dc.subject |
neinfekční onemocnění hromadného výskytu |
cze |
dc.subject |
zásady zdravé výživy |
cze |
dc.subject |
romská populace |
cze |
dc.subject |
nutrition |
eng |
dc.subject |
infectious diseases of mass occurence |
eng |
dc.subject |
healthy diet |
eng |
dc.subject |
Romany population |
eng |
dc.title |
Ovlivňování zdravotního stavu výživou |
cze |
dc.title.alternative |
Nutrition and it´s influence on organism |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Střítecká, Hana |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on nutrition and their effects on the body. The work is divided into theoretical and research. The theoretical part deals with knowledge about nutrition, its basic components, the effects on the body and the specifics of Roma culture. It also includes some basic advice and recommendations regarding the foundations of a healthy diet. The research consists of quantitative research. Quantitative research questionnaire survey was conducted with representatives of Czech and Roma population. Using data obtained from the questionnaire were verified hypotheses work. |
eng |
dc.description.department |
Katedra ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Mgr. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studií |
cze |
dc.identifier.signature |
D26913 |
|
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cze |
dc.description.defence |
Hodnocení vedoucího: velmi dobře
Hodnocení oponenta: velmi dobře
Doplňujicí otázky k obhajobě:
Čím byste zdůvodnila, že Vaše výsledky neodpovídají výsledkům jiných autorů?
Myslíte si, že edukace v oblasti zdravé výživy je dostačující?
Myslíte si, že informace o zdravé výživě šířené pomocí internetu je relevatní?
3 Obhajoba diplomové práce s prezentací dobrá. |
cze |
dc.identifier.stag |
17471 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |