Ovlivňování zdravotního stavu výživou
Diplomová práceDatum publikování
2012
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce je zaměřena na problematiku výživy a jejich účinků na organismus. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část práce se zabývá poznatky o výživě, jejími základními složkami, účinky na organismus a specifiky romské kultury. Zahrnuje také několik základních rad a doporučení z hlediska základů zdravé výživy. Výzkumná část práce se skládá z kvantitativního výzkumu. Kvantitativní výzkum probíhal dotazníkovým šetřením se zástupci české a romské populace. Pomocí dat získaných z dotazníkového šetření byly ověřeny stanovené hypotézy práce.
Rozsah stran
80 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Ošetřovatelství
Studijní program
Ošetřovatelství
Signatura tištěné verze
D26913
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
výživa, neinfekční onemocnění hromadného výskytu, zásady zdravé výživy, romská populace, nutrition, infectious diseases of mass occurence, healthy diet, Romany population