Digitální knihovnaUPCE
 

Ovlivňování zdravotního stavu výživou

Diplomová práce
Náhled

Datum publikování

2012

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce je zaměřena na problematiku výživy a jejich účinků na organismus. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část práce se zabývá poznatky o výživě, jejími základními složkami, účinky na organismus a specifiky romské kultury. Zahrnuje také několik základních rad a doporučení z hlediska základů zdravé výživy. Výzkumná část práce se skládá z kvantitativního výzkumu. Kvantitativní výzkum probíhal dotazníkovým šetřením se zástupci české a romské populace. Pomocí dat získaných z dotazníkového šetření byly ověřeny stanovené hypotézy práce.

Rozsah stran

80 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Ošetřovatelství

Studijní program

Ošetřovatelství

Signatura tištěné verze

D26913

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

výživa, neinfekční onemocnění hromadného výskytu, zásady zdravé výživy, romská populace, nutrition, infectious diseases of mass occurence, healthy diet, Romany population

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced