Problematika stravování pacientů/klientů ve vybraném zařízení pro seniory
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2012
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce na téma Problematika stravování pacientů/klientů ve vybraném zařízení pro seniory se skládá ze dvou částí. Teoretická část se zabývá základním složením stravy, zásadami zdravé výživy, některými specifiky v oblasti výživy u seniorů, hodnocením výživy u seniorů, poruchami výživy ve vyšším věku a nutriční podporou. Výzkumná část je zaměřena především na spokojenost klientů se stravou ve vybraném zařízení, ale také na preferenci některých potravin, konzistenci stravy a míru konzumace ovoce a zeleniny u lidí vyššího věku. V závěru práce naleznete zhodnocení celé práce, včetně doporučení jak dosáhnout vyšší spokojenosti klientů v daném zařízení.
Rozsah stran
71 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Všeobecná sestra
Studijní program
Ošetřovatelství
Signatura tištěné verze
D26573
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
senioři, zdravá strava, spokojenost, domov pro seniory, nutriční podpora, seniors, a healthy diet, satisfaction, senior´s facility, nutritional support