dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
cze |
dc.contributor.author |
Pivoňková, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2012-07-15T22:40:43Z |
|
dc.date.available |
2012-07-15T22:40:43Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/45774 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá vlivem různých kulinárních úprav na kvalitu rostlinných olejů a tuků obsažených ve vybraných vzorcích potravin. Zabývá se jejich oxidačními změnami v závislosti na teplotě a čase působení těchto kulinárních úprav. K analýze kvality jedlých olejů a tuků bylo použito dvou metod ke stanovení peroxidového a p-anisidinového čísla, tj. tukových čísel. |
cze |
dc.format |
69 s. |
cze |
dc.format.extent |
874986 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2022 |
cze |
dc.subject |
rostlinné oleje |
cze |
dc.subject |
mastné kyseliny |
cze |
dc.subject |
oxidace |
cze |
dc.subject |
peroxidové číslo |
cze |
dc.subject |
p-anisidinové číslo |
cze |
dc.subject |
vegetable oils |
eng |
dc.subject |
fatty acids |
eng |
dc.subject |
oxidation |
eng |
dc.subject |
peroxide value |
eng |
dc.subject |
p-anisidine value |
eng |
dc.title |
Vliv kulinárního zpracování na kvalitu olejů a tuků |
cze |
dc.title.alternative |
Culinary process and the quality of edible oils and fats |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Beňová, Blanka |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis examines the influence of various culinary processes on the quality of edible vegetable oils and fats contained in selected food samples. It deals with the oxidative changes depending on temperature and time of action of these culinary processes. For the edible oils and fats quality analysis, peroxide value and p-anisidine value were determined. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D26220 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
18373 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |