Vliv kulinárního zpracování na kvalitu olejů a tuků

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor cze
dc.contributor.author Pivoňková, Alena
dc.date.accessioned 2012-07-15T22:40:43Z
dc.date.available 2012-07-15T22:40:43Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/45774
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá vlivem různých kulinárních úprav na kvalitu rostlinných olejů a tuků obsažených ve vybraných vzorcích potravin. Zabývá se jejich oxidačními změnami v závislosti na teplotě a čase působení těchto kulinárních úprav. K analýze kvality jedlých olejů a tuků bylo použito dvou metod ke stanovení peroxidového a p-anisidinového čísla, tj. tukových čísel. cze
dc.format 69 s. cze
dc.format.extent 874986 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.5.2022 cze
dc.subject rostlinné oleje cze
dc.subject mastné kyseliny cze
dc.subject oxidace cze
dc.subject peroxidové číslo cze
dc.subject p-anisidinové číslo cze
dc.subject vegetable oils eng
dc.subject fatty acids eng
dc.subject oxidation eng
dc.subject peroxide value eng
dc.subject p-anisidine value eng
dc.title Vliv kulinárního zpracování na kvalitu olejů a tuků cze
dc.title.alternative Culinary process and the quality of edible oils and fats eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Beňová, Blanka cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This thesis examines the influence of various culinary processes on the quality of edible vegetable oils and fats contained in selected food samples. It deals with the oxidative changes depending on temperature and time of action of these culinary processes. For the edible oils and fats quality analysis, peroxide value and p-anisidine value were determined. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D26220 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 18373 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet