dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
cze |
dc.contributor.author |
Rusková, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2012-07-15T22:40:16Z |
|
dc.date.available |
2012-07-15T22:40:16Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/45694 |
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá elektrochemickým stanovením oxidačních změn jedlých olejů různého druhu a srovnává tyto hodnoty s klasickými metodami zjišťování kvality olejů, tedy s tukovými čísly. Použitou metodou byla cyklická voltametrie a square wave voltametrie a jako pracovní elektroda byla použita uhlíková pastová elektroda. Tuková čísla stanovovaná pro porovnání s elektrochemickými výsledky bylo peroxidové číslo a p ? anisidinové číslo. |
cze |
dc.format |
91 s. |
cze |
dc.format.extent |
1944916 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 24.5.2022 |
cze |
dc.subject |
uhlíková pastová elektroda |
cze |
dc.subject |
cyklická voltametrie |
cze |
dc.subject |
square wave voltametrie |
cze |
dc.subject |
jedlé oleje |
cze |
dc.subject |
oxidace |
cze |
dc.subject |
carbone paste electrode |
eng |
dc.subject |
cyclic voltammetry |
eng |
dc.subject |
square wave voltammetry |
eng |
dc.subject |
edible oils |
eng |
dc.subject |
oxidation |
eng |
dc.title |
Oxidace jedlých olejů: elektrochemická studie |
cze |
dc.title.alternative |
Oxidation of edible oils: an electrochemical study |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Stočes, Matěj |
cze |
dc.date.accepted |
2012 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the electrochemical determination of oxidation ganges of variol kinds of edible oils and compares these results with the classical methods of oil quality determining, such as fatty values. Used method was cyclic voltammetry and square wave voltammetry and as a working electrode was used carbon paste elektrode. Fatty values used in this thesis were peroxide value and p-anisidine value. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D26203 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
18384 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |