Oxidace jedlých olejů: elektrochemická studie
Diplomová práceOmezený přístupDatum publikování
2012
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce se zabývá elektrochemickým stanovením oxidačních změn jedlých olejů různého druhu a srovnává tyto hodnoty s klasickými metodami zjišťování kvality olejů, tedy s tukovými čísly. Použitou metodou byla cyklická voltametrie a square wave voltametrie a jako pracovní elektroda byla použita uhlíková pastová elektroda. Tuková čísla stanovovaná pro porovnání s elektrochemickými výsledky bylo peroxidové číslo a p ? anisidinové číslo.
Rozsah stran
91 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 24.5.2022
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D26203
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
uhlíková pastová elektroda, cyklická voltametrie, square wave voltametrie, jedlé oleje, oxidace, carbone paste electrode, cyclic voltammetry, square wave voltammetry, edible oils, oxidation