Digitální knihovnaUPCE
 

Oxidace jedlých olejů: elektrochemická studie

Diplomová práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2012

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá elektrochemickým stanovením oxidačních změn jedlých olejů různého druhu a srovnává tyto hodnoty s klasickými metodami zjišťování kvality olejů, tedy s tukovými čísly. Použitou metodou byla cyklická voltametrie a square wave voltametrie a jako pracovní elektroda byla použita uhlíková pastová elektroda. Tuková čísla stanovovaná pro porovnání s elektrochemickými výsledky bylo peroxidové číslo a p ? anisidinové číslo.

Rozsah stran

91 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 24.5.2022

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D26203

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

uhlíková pastová elektroda, cyklická voltametrie, square wave voltametrie, jedlé oleje, oxidace, carbone paste electrode, cyclic voltammetry, square wave voltammetry, edible oils, oxidation

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced