Oxidace jedlých olejů: elektrochemická studie

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor cze
dc.contributor.author Rusková, Markéta
dc.date.accessioned 2012-07-15T22:40:16Z
dc.date.available 2012-07-15T22:40:16Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/45694
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá elektrochemickým stanovením oxidačních změn jedlých olejů různého druhu a srovnává tyto hodnoty s klasickými metodami zjišťování kvality olejů, tedy s tukovými čísly. Použitou metodou byla cyklická voltametrie a square wave voltametrie a jako pracovní elektroda byla použita uhlíková pastová elektroda. Tuková čísla stanovovaná pro porovnání s elektrochemickými výsledky bylo peroxidové číslo a p ? anisidinové číslo. cze
dc.format 91 s. cze
dc.format.extent 1944916 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 24.5.2022 cze
dc.subject uhlíková pastová elektroda cze
dc.subject cyklická voltametrie cze
dc.subject square wave voltametrie cze
dc.subject jedlé oleje cze
dc.subject oxidace cze
dc.subject carbone paste electrode eng
dc.subject cyclic voltammetry eng
dc.subject square wave voltammetry eng
dc.subject edible oils eng
dc.subject oxidation eng
dc.title Oxidace jedlých olejů: elektrochemická studie cze
dc.title.alternative Oxidation of edible oils: an electrochemical study eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Stočes, Matěj cze
dc.date.accepted 2012 cze
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the electrochemical determination of oxidation ganges of variol kinds of edible oils and compares these results with the classical methods of oil quality determining, such as fatty values. Used method was cyclic voltammetry and square wave voltammetry and as a working electrode was used carbon paste elektrode. Fatty values used in this thesis were peroxide value and p-anisidine value. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D26203 cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise. cze
dc.identifier.stag 18384 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet