Antropologie jídla v Sao Paulu
Diplomová práceOtevřený přístupDatum publikování
2011
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce se zabývá antropologií jídla ve městě Sao Paulo v Brazílii. Etnografický popis líčí všední den brazilského úředníka se zaměřením na stravovací návyky během dne. Dotazníkový výzkum je zaměřen na stravování mimo vlastní domácí kuchyň z hlediska četnosti, oblíbenosti a praktičnosti. Hlavním cílem je analyzovat soudobou kuchyni v Sao Paulu a poukázat na šíření kulturních prvků v rámci migrace obyvatelstva.
Rozsah stran
86 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Sociální antropologie
Studijní program
Sociologie
Signatura tištěné verze
D25469
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
antropologie jídla, Brazílie, Sao Paulo, etnografie, difuzionismus, anthropology of food, Brazil, Sao Paulo, ethnography, difusionism