Digitální knihovnaUPCE
 

Antropologie jídla v Sao Paulu

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2011

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce se zabývá antropologií jídla ve městě Sao Paulo v Brazílii. Etnografický popis líčí všední den brazilského úředníka se zaměřením na stravovací návyky během dne. Dotazníkový výzkum je zaměřen na stravování mimo vlastní domácí kuchyň z hlediska četnosti, oblíbenosti a praktičnosti. Hlavním cílem je analyzovat soudobou kuchyni v Sao Paulu a poukázat na šíření kulturních prvků v rámci migrace obyvatelstva.

Rozsah stran

86 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Sociální antropologie

Studijní program

Sociologie

Signatura tištěné verze

D25469

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

antropologie jídla, Brazílie, Sao Paulo, etnografie, difuzionismus, anthropology of food, Brazil, Sao Paulo, ethnography, difusionism

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced