Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2010
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Předmětem této bakalářské práce jsou geneticky modifikované organismy v potravinách a krmivech. Jedná se o organismy, jejichž genetická informace byla cíleně změněna nepřirozeným způsobem za účelem zlepšení jejich vlastností. Práce se věnuje využití GMO v hospodářství a zemědělství, popisu transgenoze a transgenních rostlin. Je zmíněna technologie přípravy a detekce GMO a v neposlední řadě kontrola bezpečnosti. Na závěr bylo provedeno zhodnocení této problematiky i ze strany spotřebitelů a hnutí Greenpeace.
Rozsah stran
47 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Pouze v rámci univerzity
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D25037
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
GMO, metody detekce, transgenní rostliny, GMO, detection methods, transgenic plants