Digitální knihovnaUPCE
 

Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2010

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Předmětem této bakalářské práce jsou geneticky modifikované organismy v potravinách a krmivech. Jedná se o organismy, jejichž genetická informace byla cíleně změněna nepřirozeným způsobem za účelem zlepšení jejich vlastností. Práce se věnuje využití GMO v hospodářství a zemědělství, popisu transgenoze a transgenních rostlin. Je zmíněna technologie přípravy a detekce GMO a v neposlední řadě kontrola bezpečnosti. Na závěr bylo provedeno zhodnocení této problematiky i ze strany spotřebitelů a hnutí Greenpeace.

Rozsah stran

47 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D25037

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

GMO, metody detekce, transgenní rostliny, GMO, detection methods, transgenic plants

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced