Viry v potravinách
Bakalářská práceOmezený přístupDatum publikování
2010
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bakalářská práce je zaměřena na rozmnožování a taxonomii virů. Věnuje se virům patogenním pro člověka, které způsobují gastroenteritidy, jsou to především rotaviry, adenoviry, caliciviry a astroviry. Dále se pak zabývá viry přenášející se fekálně-orální cestou, mezi ně patří virus Hepatitidy A a Hepatitidy E. Po nich následují viry způsobující jiné onemocnění především klíšťová encefalitida a enteroviry. V závěru je práce zaměřena na epidemie vyvolané viry šířících se v potravinách na území České republiky za posledních deset let.
Rozsah stran
45 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Pouze v rámci univerzity
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D25019
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
vir, potraviny, gastroenteritida, virus, food, gastroenteritis