Digitální knihovnaUPCE
 

Viry v potravinách

Bakalářská práceOmezený přístup
Náhled

Datum publikování

2010

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Bakalářská práce je zaměřena na rozmnožování a taxonomii virů. Věnuje se virům patogenním pro člověka, které způsobují gastroenteritidy, jsou to především rotaviry, adenoviry, caliciviry a astroviry. Dále se pak zabývá viry přenášející se fekálně-orální cestou, mezi ně patří virus Hepatitidy A a Hepatitidy E. Po nich následují viry způsobující jiné onemocnění především klíšťová encefalitida a enteroviry. V závěru je práce zaměřena na epidemie vyvolané viry šířících se v potravinách na území České republiky za posledních deset let.

Rozsah stran

45 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D25019

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

vir, potraviny, gastroenteritida, virus, food, gastroenteritis

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced