Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel
Bakalářská práceDatum publikování
2011
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá tématem toxicity umělých sladidel. Je zaměřena na čtyři
nejvíce se vyskytující intenzivní sladidla, a to aspartam, acesulfam-K, sacharin a cyklamát. Úvod
práce pojednává o definování pojmů přídatná látka, umělé sladidlo, shrnuje aktuální stav
legislativy a je zde uvedena studie o příjmu umělých sladidel u studentů. Druhá část práce je
zaměřena již na jednotlivá sladidla. V daných kapitolách se zabývám chemickými a fyzikálními
vlastnostmi sladidel a jejich toxicitou.
Klíčová slova
Rozsah stran
41 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Management ochrany životního prostředí
Studijní program
Ekologie a ochrana životního prostředí
Signatura tištěné verze
D24948
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
aspartam, acesulfam-K, cyklamát, sacharin, umělá sladidla, aspartame, acesulfame-K, cyclamate, sacharin