Digitální knihovnaUPCE
 

Aktuální poznatky o zdravotních rizicích spojených s konzumací umělých sladidel

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2011

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá tématem toxicity umělých sladidel. Je zaměřena na čtyři nejvíce se vyskytující intenzivní sladidla, a to aspartam, acesulfam-K, sacharin a cyklamát. Úvod práce pojednává o definování pojmů přídatná látka, umělé sladidlo, shrnuje aktuální stav legislativy a je zde uvedena studie o příjmu umělých sladidel u studentů. Druhá část práce je zaměřena již na jednotlivá sladidla. V daných kapitolách se zabývám chemickými a fyzikálními vlastnostmi sladidel a jejich toxicitou. Klíčová slova

Rozsah stran

41 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Management ochrany životního prostředí

Studijní program

Ekologie a ochrana životního prostředí

Signatura tištěné verze

D24948

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

aspartam, acesulfam-K, cyklamát, sacharin, umělá sladidla, aspartame, acesulfame-K, cyclamate, sacharin

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced