dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
cze |
dc.contributor.author |
Portychová, Lenka |
|
dc.date.accessioned |
2011-09-07T05:40:08Z |
|
dc.date.available |
2011-09-07T05:40:08Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/40915 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je zaměřena na aditivní látky v potravinářství. Je zde popsána jejich historie, vlastnosti, dělení, použití, stanovení a příslušná legislativa v České republice, co se týče povolených přídatných látek a jejich uvádění na obalech potravin. Především je tato práce věnována čtyřem hlavním skupinám aditiv, což jsou potravinářská barviva, konzervanty, sladidla a antioxidanty. |
cze |
dc.format |
42 s. |
cze |
dc.format.extent |
776999 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
aditivní látky |
cze |
dc.subject |
potravinářská barviva |
cze |
dc.subject |
konzervanty |
cze |
dc.subject |
sladidla |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
additives |
eng |
dc.subject |
food dyes |
eng |
dc.subject |
preservatives |
eng |
dc.subject |
sweeteners |
eng |
dc.subject |
antioxidants |
eng |
dc.title |
Aditivní látky v potravinách |
cze |
dc.title.alternative |
Additive compounds in foodstuffs |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2011 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This work is focused on the food additives. It describes their history, characteristics, classification, usage, determining and the relevant legislation in the Czech Republic in terms of permitted additives and their presentation on food packaging. In particular, the work is devoted to four main groups of additives, which are food dyes, preservatives, sweeteners and antioxidants. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D25040 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka prezentovala svoji bakalářskou práci a seznámila členky komise se svými výsledky. Poté předseda komise přečetl posudek. Následovala diskuze. Studentka odpověděla na všechny položené otázky. |
cze |
dc.identifier.stag |
15081 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |