Aditivní látky v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin cze
dc.contributor.author Portychová, Lenka
dc.date.accessioned 2011-09-07T05:40:08Z
dc.date.available 2011-09-07T05:40:08Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/40915
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na aditivní látky v potravinářství. Je zde popsána jejich historie, vlastnosti, dělení, použití, stanovení a příslušná legislativa v České republice, co se týče povolených přídatných látek a jejich uvádění na obalech potravin. Především je tato práce věnována čtyřem hlavním skupinám aditiv, což jsou potravinářská barviva, konzervanty, sladidla a antioxidanty. cze
dc.format 42 s. cze
dc.format.extent 776999 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Pouze v rámci univerzity cze
dc.subject aditivní látky cze
dc.subject potravinářská barviva cze
dc.subject konzervanty cze
dc.subject sladidla cze
dc.subject antioxidanty cze
dc.subject additives eng
dc.subject food dyes eng
dc.subject preservatives eng
dc.subject sweeteners eng
dc.subject antioxidants eng
dc.title Aditivní látky v potravinách cze
dc.title.alternative Additive compounds in foodstuffs eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2011 cze
dc.description.abstract-translated This work is focused on the food additives. It describes their history, characteristics, classification, usage, determining and the relevant legislation in the Czech Republic in terms of permitted additives and their presentation on food packaging. In particular, the work is devoted to four main groups of additives, which are food dyes, preservatives, sweeteners and antioxidants. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D25040
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka prezentovala svoji bakalářskou práci a seznámila členky komise se svými výsledky. Poté předseda komise přečetl posudek. Následovala diskuze. Studentka odpověděla na všechny položené otázky. cze
dc.identifier.stag 15081 cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet