Diagnostické systémy založené na detekci β-glukosidáz
Bakalářská práceStatus neznámýDatum publikování
2011
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Byla provedena literární rešerše týkající se detekce beta-glukosidáz (EC 3.2.1.21) s ohledem na využití v diagnostice nebezpečných patogenů. Kromě detekce bakterie Listeria monocytogenes v potravinách lze uvažovat i o využití popsaných metod k diagnostice ischemizace tenkého střeva u lidských pacientů. V experimentální části práce byly prověřeny tři metody syntézy 2-amino-5-brombenzoové kyseliny s výtěžky 50-64%. Reakcí s kyselinou chloroctovou byla 2-amino-5-brombenzoová kyselina převedena na 5-brom-2-(karboxymethylamino)benzoovou kyselinu (51%) z které byl následně připraven 3-acetoxy-1-acetyl-5-bromindol (89%).
Rozsah stran
38 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Farmakochemie a medicinální materiály
Studijní program
Farmakochemie a medicinální materiály
Signatura tištěné verze
D24884
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
beta-glukosidáza, bromace, 3-acetoxy-1-acetyl-5-bromindol, beta-glucosidase, bromination, 3-acetoxy-5-bromoindole