dc.contributor.advisor |
Beňová, Blanka |
cze |
dc.contributor.author |
Jakubcová, Lucie |
|
dc.date.accessioned |
2011-09-07T05:39:47Z |
|
dc.date.available |
2011-09-07T05:39:47Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/40863 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá rostlinami využívanými v lidovém léčitelství
a v doplňcích stravy s pozitivními účinky na lidský organismus.První část je věnována vlivu volných radikálů a antioxidantů na lidský organismus a stručné charakteristice vybraných přírodních antioxidantů.Druhá část této práce je zaměřena na charakteristiku jednotlivých léčivých rostlin,hub a řas, jejichž výtažky se nejčastěji využívají v doplňcích stravy. |
cze |
dc.format |
44 s. |
cze |
dc.format.extent |
1177538 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
antioxidanty |
cze |
dc.subject |
doplňky stravy |
cze |
dc.subject |
léčivé rostliny |
cze |
dc.subject |
léčivé jedlé houby |
cze |
dc.subject |
řasy |
cze |
dc.subject |
antioxidants |
eng |
dc.subject |
food supplements |
eng |
dc.subject |
medicinal plants |
eng |
dc.subject |
medicinal edible mushrooms |
eng |
dc.subject |
algae |
eng |
dc.title |
Rostliny obsahující biologicky aktivní látky a jejich využití v doplňcích stravy |
cze |
dc.title.alternative |
Utilization of plants containing biologically active compounds for food supplements |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2011 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with plants used in folk medicine and food supplements with
positive effects on the human organism. The first part is focused on the influence of free radicals and antioxidants in the human organism and brief characteristics of selected natural antioxidants. The second part of this thesis is focused on the characterization of medicinal plants,fungi and algae, whose extracts the most frequently used in food supplements. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D25024 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka prezentovala svoji diplomovou práci a seznámila členy zkušební komise se svými výsledky. Poté přečetla vedoucí bakalářské práce posudek. Následovala diskuze. Studentka odpověděla na všechny otázky. |
cze |
dc.identifier.stag |
15128 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |