dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
cze |
dc.contributor.author |
Šenkýřová, Petra |
|
dc.date.accessioned |
2011-09-07T05:39:26Z |
|
dc.date.available |
2011-09-07T05:39:26Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/40832 |
|
dc.description.abstract |
Maso zvířat bylo a je součástí přirozené složky potravy, neboť obsahuje řadu nutričních látek, které jsou nezbytné pro správný růst a zdravý vývoj organismu. Je také důležitým zdrojem energie. Jeho spotřeba a produkce se neustále zvyšuje.
Tato práce se zabývá faktory a ukazateli, které ovlivňují kvalitu a čerstvost masa. Dále jsou zde uvedeny analytické metody, kterými lze kvalitu masa ověřit. |
cze |
dc.format |
48 s. |
cze |
dc.format.extent |
1454391 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
maso |
cze |
dc.subject |
kvalita a čerstvost |
cze |
dc.subject |
cyklická voltametrie |
cze |
dc.subject |
meat |
eng |
dc.subject |
quality and freshness |
eng |
dc.subject |
cyclic voltammetry |
eng |
dc.title |
Chemické a fyzikální ukazatelé kvality masa |
cze |
dc.title.alternative |
Chemical and physical indicators of the quality of meat |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2011 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
Meat animals was and is part of the natural food ingredients, it contains many nutrients that are essential for proper growth and healthy development of the organism. It is also an important source of energy. Its consumption and production is increasing.
This work focuses on the factors and indicators that affect the quality and freshness of meat. Analytical methods available to verify the quality of meat are presented. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D25035 |
|
dc.thesis.degree-program |
Farmakochemie a medicinální materiály |
cze |
dc.description.defence |
Posluchačka seznámila komisi se svojí bakalářskou prací.
Dále reagovala na připomínky a zodpověděla otázky členů komise:
Byla voltametrie vhodně zvolenou metodou?
Jaká je chyba stanovení proudového výtěžku?
Kolikrát jste opakovala měření proudových výtěžků? Proč docházelo k takovým odchylkám měření?
Jak jste prováděla slepý pokus? |
cze |
dc.identifier.stag |
15499 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |