dc.contributor.advisor |
Pejchalová, Marcela |
|
dc.contributor.author |
Kalátová, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2011-06-01T13:33:27Z |
|
dc.date.available |
2011-06-01T13:33:27Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/38757 |
|
dc.description.abstract |
Alimentární intoxikace mohou být spojovány s nedávno popsaným stafylokokovým enterotoxinem H. V této práci byla optimalizována metoda duplex PCR, která detekuje současně druhovou příslušnost i gen pro produkci SEH u S. aureus. Dále byl zkoumán vliv doprovodné mikroflóry, pasážování a vliv matrice na možnou ztrátu genu pro produkci SEH. |
cze |
dc.format |
84 s. |
cze |
dc.format.extent |
2848124 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná bez omezení od roku 2021 |
cze |
dc.subject |
Staphylococcus aureus |
cze |
dc.subject |
stafylokokový enterotoxin H |
cze |
dc.subject |
duplex PCR |
cze |
dc.subject |
stafylokokové otravy z potravin |
cze |
dc.subject |
Staphylococcus aureus |
eng |
dc.subject |
staphylococcal enterotoxin H |
eng |
dc.subject |
duplex PCR |
eng |
dc.subject |
staphylococcal food poisoning |
eng |
dc.title |
Studie vlivů působících na produkci stafylokokového enterotoxinu H |
cze |
dc.title.alternative |
Different effect occurring staphylococcal enterotoxin H production |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Šťástková, Zora |
|
dc.date.accepted |
2011 |
|
dc.description.abstract-translated |
Foodborne intoxication may be associated with the recently described staphylococcal enterotoxin H. In this work, method duplex PCR was optimized for simultaneous detection Staphylococcus genus and gene for production of SEH. Furthermore, the influence accompanying microflora, passage and influence matrix was investigated for the potential loss of the gene for the production of SEH. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23830 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studenka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |