Digitální knihovnaUPCE
 

Bakalářské práce / Bachelor's works ÚVSP FES (Bc.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/3868

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 415
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Pracovní poměr ve státním podniku
    (Univerzita Pardubice, 2012) Špitálský, Ladislav; Šmíd, Martin
    Tato bakalářská práce se zabývá pracovním poměrem ve státním podniku a analýzou vnitřní politiky zaměstnanosti ve vybraném státním podniku. V teoretické části jsou popsány základní pojmy pracovního poměru, dále pak vznik, změna a zánik pracovního poměru a obecná charakteristika státního podniku. V praktické části je představen státní podnik Česká pošta, s. p. a provedena analýza přijímání a propouštění zaměstnanců v tomto státním podniku.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza rozvoje města Pacov
    (Univerzita Pardubice, 2012) Šarlingerová, Radka; Mandys, Jan
    Práce byla věnována analýze rozvoje města Pacova. První část práce se zabývá historií města, demografickým vývojem, sociálními službami, integrovaným záchranným systémem, školstvím, územním plánováním, kulturou a životní úrovní. Druhá část se zabývá výzkumem spokojenosti občanů s životem ve městě, který je zaměřen na zdravotní péči, bezpečnost a integrovaný záchranný systém, sociální oblast a zaměstnanost, životní úroveň, kulturu a volný čas, práci radnice a zapojování občanů do veřejného dění. Nástroj pro sběr dat byl použit dotazník. Za respondenty byli vybráni občané města Pacova starší osmnacti let.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Hodnocení vlivu cestovního ruchu na rozvoj regionu: příklad na Českém ráji
    (Univerzita Pardubice, 2012) Krejčová, Kateřina; Pondělíček, Michael
    Tato bakalářská práce se zabývá vlivem cestovního ruchu na rozvoj regionu na příkladu Českého ráje. Hlavním zaměřením je prospívání geoparku, zájem turistů a vliv zařazení do Sítě evropských geoparků UNESCO na danou lokalitu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Samospráva a její role, možnosti a rezervy v otázce ochrany zájmových zvířat v České republice
    (Univerzita Pardubice, 2012) Bačinová, Ilona; Brychtová, Šárka
    Bakalářská práce se zabývá problematikou ochrany zájmových zvřat v České republice, jak z pohledu legislativního, tak i ekonomického. Cílem práce je postihnout postoj samosprávy k opuštěným a zatoulaným zvířatům. Úkolem je rozebrat finanční situace samospráv. Důležité je zjištění, jaké prostředky jsou poskytovány městským či obecním útulkům ze strany měst a obcí. Analýza je zaměřena na zjištění informací od obecních (městských) úřadů okresu Chrudim.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Příčiny a prevence hospodářské kriminality
    (Univerzita Pardubice, 2012) Bartoníčková, Tereza; Závurka, Milan
    Tato bakalářská práce pojednává o hlavních příčinách páchání hospodářské kriminality a způsobech její prevence. Popisuje jednotlivé ekonomické trestné činy a jejich pachatele. Zabývá se i bojem proti korupci a to prostřednictvím protikorupční linky 199. Práce je doplněna přílohou s názvem Úkoly republikového výboru pro prevenci kriminality a resortů.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Obec jako poskytovatel sociální péče
    (Univerzita Pardubice, 2012) Školoudová, Martina; Šmíd, Martin
    Práce se věnuje pravomocem a možnostem obce jako poskytovatele sociální péče. Je zde objasněno postavení obce v systému veřejné správy. Dále se práce zabývá rozlišením samostatné a přenesené působnosti obce, řeší problematiku statků a jejich členění, otázku veřejných služeb a v neposlední řadě také problematiku sociálních služeb, které mohou obce poskytovat v rámci své samostatné působnosti. V závěru práce je analyzována činnost konkrétního zařízení sociální péče (Dům s pečovatelskou službou v Nasavrkách).
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Analýza nezaměstnanosti v okrese Chrudim
    (Univerzita Pardubice, 2012) Svatošová, Simona; Charbuský, Miloš
    Tato práce je zaměřena na analýzu nezaměstnanosti v okrese Chrudim. První část je věnována obecné charakteristice okresu Chrudim a teoretickému popsání nezaměstnanosti. V praktické části je analyzována nezaměstnanost v okrese Chrudim jako celku a poté v jednotlivých mikroregionech. Poslední kapitola je shrnutím situace a jsou v ní navrhnuty možnosti k řešení nezaměstnanosti v okrese.
  • Náhled
    Bakalářská práceOtevřený přístup
    Datové schránky v České republice
    (Univerzita Pardubice, 2012) Vojtíšek, Martin; Charbuský, Miloš
    Tato práce se zabývá problematikou informačního systému datových schránek a datovými schránkami, jež jsou jeho součástí, jako takovými. Obsahuje také analýzu stavu problémů spojených s datovými schránkami, se zaměřením na Městský úřad v Jilemnici a dotazníkové šetření, jehož cílem bylo především zjistit postoj, jaký zaujímají dotazovaní k tomuto systému a jejich získané provozní zkušenosti.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Zátěžová situace a pracovní výkon
    (Univerzita Pardubice, 2012) Nejmanová, Marie; Duplinský, Josef
    Bakalářská práce se zabývá problematikou zátěžových situací a jejich možným vlivem na pracovní výkon. Teoretická část práce se věnuje definici základních důležitých pojmů, konkrétním zátěžovým situacím, jejich zvládáním a případné prevenci. V praktické části bylo realizováno dotazníkové šetření porovnávající formy působení zátěže u pracovníků těžkého a lehkého průmyslu.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Nástroje státní správy v oblasti boje proti nezaměstnanosti
    (Univerzita Pardubice, 2012) Fialová, Veronika; Šmíd, Martin
    Tématem práce je komplexní zpracování možností státní správy v oblasti zaměstnanosti. Práce se věnuje především pravomocem, možnostmi a činnostmi nově centralizovaného úřadu práce a činností jeho konkrétního pracoviště. Cílem je analyzovat nástroje státní správy v boji proti nezaměstnanosti z hlediska vhodnosti a účelnosti, především na příkladu konkrétního pracoviště úřadu práce.