dc.contributor.advisor |
Beňová, Blanka |
|
dc.contributor.author |
Pochop, Tomáš
|
|
dc.date.accessioned |
2011-06-01T13:01:08Z |
|
dc.date.available |
2011-06-01T13:01:08Z |
|
dc.date.issued |
2011 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/38671 |
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu. Mezi tato stanovení patří: stanovení vody refraktometrickou metodou, měření pH, stanovení kyselosti titračně, měření vodivosti, stanovení redukujících cukrů gravimetrickou metodou, stanovení sacharosy polarimetricky, stanovení optické otáčivosti, stanovení HMF dvěma metodami: pomocí HPLC a spektrofotometrickou metodou dle Winklera, dále pak stanovení aminokyseliny prolinu, stanovení popela vážkovou metodou, stanovení obsahu nerozpustných látek ve vodě a důkaz porušení medu škrobovým cukrem. |
cze |
dc.format |
70 s. |
cze |
dc.format.extent |
934714 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce bude přístupná bez omezení od roku 2021 |
cze |
dc.subject |
med |
cze |
dc.subject |
stanovení |
cze |
dc.subject |
HMF |
cze |
dc.subject |
sacharosa |
cze |
dc.subject |
voda |
cze |
dc.subject |
honey |
eng |
dc.subject |
quality |
eng |
dc.subject |
saccharose |
eng |
dc.subject |
water |
eng |
dc.title |
Stanovení vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of selected parameters for confirmation of honey quality |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Červenka, Libor |
|
dc.date.accepted |
2011 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is concerned with determination of selected parameters verifying the quality of honey. These determinations include: water determination by refractometry, measuring pH, determination of acidity by titration, conductivity measurements, the determination of reducing sugars by the gravimetric method, the determination of saccharose by polarimetry, the determination of optical rotation, determination of HMF by two methods: HPLC and spectrophotometric method according to Winkler, further the determination of amino acid proline, the determination of ash by the gravimetric method for determination of suspended substances in water and evidence of violation of honey with starch sugar. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23817 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |