Stanovení vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Beňová, Blanka
dc.contributor.author Pochop, Tomáš
dc.date.accessioned 2011-06-01T13:01:08Z
dc.date.available 2011-06-01T13:01:08Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/38671
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu. Mezi tato stanovení patří: stanovení vody refraktometrickou metodou, měření pH, stanovení kyselosti titračně, měření vodivosti, stanovení redukujících cukrů gravimetrickou metodou, stanovení sacharosy polarimetricky, stanovení optické otáčivosti, stanovení HMF dvěma metodami: pomocí HPLC a spektrofotometrickou metodou dle Winklera, dále pak stanovení aminokyseliny prolinu, stanovení popela vážkovou metodou, stanovení obsahu nerozpustných látek ve vodě a důkaz porušení medu škrobovým cukrem. cze
dc.format 70 s. cze
dc.format.extent 934714 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce bude přístupná bez omezení od roku 2021 cze
dc.subject med cze
dc.subject stanovení cze
dc.subject HMF cze
dc.subject sacharosa cze
dc.subject voda cze
dc.subject honey eng
dc.subject quality eng
dc.subject saccharose eng
dc.subject water eng
dc.title Stanovení vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu cze
dc.title.alternative Determination of selected parameters for confirmation of honey quality eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Červenka, Libor
dc.date.accepted 2011
dc.description.abstract-translated This thesis is concerned with determination of selected parameters verifying the quality of honey. These determinations include: water determination by refractometry, measuring pH, determination of acidity by titration, conductivity measurements, the determination of reducing sugars by the gravimetric method, the determination of saccharose by polarimetry, the determination of optical rotation, determination of HMF by two methods: HPLC and spectrophotometric method according to Winkler, further the determination of amino acid proline, the determination of ash by the gravimetric method for determination of suspended substances in water and evidence of violation of honey with starch sugar. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23817
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Student přednesl obhajobu své diplomové práce a zodpověděl dotazy zkušební komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet