Digitální knihovnaUPCE
 

Stanovení vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu

Diplomová práceOmezený přístup

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných parametrů ověřujících kvalitu medu. Mezi tato stanovení patří: stanovení vody refraktometrickou metodou, měření pH, stanovení kyselosti titračně, měření vodivosti, stanovení redukujících cukrů gravimetrickou metodou, stanovení sacharosy polarimetricky, stanovení optické otáčivosti, stanovení HMF dvěma metodami: pomocí HPLC a spektrofotometrickou metodou dle Winklera, dále pak stanovení aminokyseliny prolinu, stanovení popela vážkovou metodou, stanovení obsahu nerozpustných látek ve vodě a důkaz porušení medu škrobovým cukrem.

Rozsah stran

70 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce bude přístupná bez omezení od roku 2021

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D23817

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

med, stanovení, HMF, sacharosa, voda, honey, quality, saccharose, water

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced