Digitální knihovnaUPCE
 

Diplomové práce / Theses ÚEM FES (Ing.)

Permanentní URI k tomuto záznamuhttps://hdl.handle.net/10195/3859

Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 316
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Vinařství na území ČR
    (Univerzita Pardubice, 2012) Šimková, Zuzana; Kraftová, Ivana; Kovárník, Jaroslav
    Práce je zaměřena především na ekonomickou stránku vinařství České republiky. Sleduje vývoj historie vinařství, pozici českého a moravského vinařství ve světě. Velkou část zaujímá Porterova analýza vinařského odvětví ČR, která doplňuje porovnání ekonomických ukazatelů vybraných vinařů. Cílem práce je zjistit, zda čeští a moravští vinaři posilují svou pozici na mezinárodním trhu s vínem a zda je větší rozdíl ve výsledcích naturálních a finančně-naturálních ukazatelích než u ukazatelů finančních.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Marketingový výzkum spokojenosti zákazníků pojišťovny Kooperativa - pobočka Rychnov nad Kněžnou
    (Univerzita Pardubice, 2012) Stachová, Pavla; Vaculík, Josef; Novotný, Josef
    Diplomová práce se zabývá marketingovým výzkumem spokojenosti zákazníků pojišťovny Kooperativa . pobočka Rychnov nad Kněžnou. Cílem práce je analyzovat spokojenost zákazníků této pobočky a navrhnout případné změny a opatření. V diplomové práci byla použita metoda osobního dotazování.
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Marketingová komunikace hotelu IMOS
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kernová, Nikola; Vaculík, Josef; Janeček, Zbyněk
    Tato práce má za cíl zhodnotit současnou úroveň marketingové komunikace v konkrétním hotelu a na základě analýzy zhodnotit a navrhnout možnosti řešení a zlepšení této komunikace, případně doporučení změn tak, aby hotel dosahoval lepších obchodních výsledků. Struktura práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se nachází seznámení s důležitými pojmy, které se týkají daného tématu. Popisuje co je to marketing, marketingová komunikace a jednotlivé nástroje marketingového komunikačního mixu. Praktická část představuje vybraný podnik - hotel IMOS. Dále je analyzována současná komunikační aktivita a nástroje hotelu. Závěrečná část obsahuje zhodnocení a možné návrhy na vylepšení současné marketingové komunikace hotelu.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Kurzové riziko v podniku
    (Univerzita Pardubice, 2012) Dočkalová, Lenka; Roudný, Radim; Zilvar, Josef
    Tato diplomová práce charakterizuje vývoj kurzového rizika v Měšťanském pivovaru Havlíčkův Brod a. s. Práce má část teoretickou a praktickou. V první části je popsáno kurzové riziko, devizová pozice, možnosti zajištění rizika nebo také produkty vhodné pro řízení kurzového rizika. Druhá část obsahuje analýzu kurzových výsledků za roky 2007-2010, následné zhodnocení výsledků a návrh řízení kurzového rizika pro rok 2012.
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Charakteristika klastrů v České republice
    (Univerzita Pardubice, 2012) Vrbová, Petra; Kampf, Rudolf; Becková, Helena
    Tato diplomová práce se zabývá všeobecnou charakteristikou klastrů v České republice a identifikací odvětví vhodných ke klastrování ve vybraném kraji. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení významu, historie, typologie a životního cyklu klastrů včetně charakteristiky metod identifikace klastrů. Praktická část aplikuje na vybraný kraj metody vysvětlené v teoretické části a věnuje se posouzení současného stavu klastrů v České republice. Diplomová práce je zakončena zhodnocením získaných výsledků a následnými doporučeními.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Český cirkus v 21. století
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kellnerová, Květoslava; Buchta, Miroslav; Jordan, Hanuš
    Diplomová práce pojednává o cestovním cirkusu jako o jedné z forem podnikání v zábavním průmyslu a navazuje na bakalářskou práci "Problematika dnešních cirkusů v České republice". Popisuje současný stav cirkusů na našem území, srovnává jej se světovým standardem a vysvětluje nové trendy v oblasti zábavního průmyslu. Poukazuje na problematiku, se kterou se podnikání ve specifickém odvětví potýká, a navrhuje patřičná opatření a řešení v oblasti nákladovosti i v oblasti zákonů, předpisů a vyhlášek, které v konečném důsledku zlepší jejich finanční situaci a úroveň cirkusů vzhledem k zahraničí.
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Zavedení procesního řízení v malé firmě
    (Univerzita Pardubice, 2012) Myška, Michal; Kožená, Marcela; Brodský, Zdeněk
    Diplomová práce se zabývá zaváděním prvků procesního řízení v malé společnosti, která doposud využívala funkční model řízení. Cílem této práce je navrhnout modelovou metodu zavedení procesního řízení v malé firmě s ohledem na specifika podnikání v podmínkách České republiky. Důraz není kladen na důsledné dodržení všech teoretických zásad BPR a BPM, ale na optimalizaci celkové výkonnosti malé firmy v reálných podnikatelských podmínkách druhé dekády 21. století.
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Přijímání pracovníků společnosti Synthesia, a.s.
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kubíčková, Petra; Brodský, Zdeněk; Bulušková, Lucie
    Diplomová práce je zaměřena na popis procesu získávání, výběru a přijímání pracovníků ve společnosti Synthesia, a.s. Teoretická část práce je věnována popisu všech personálních činností se zaměřením na získávání, výběr a přijímání pracovníků. V praktické části je představena společnost a popsán daný proces probíhající v této společnosti. V rámci praktické části je provedena analýza současného personálního stavu ve společnosti spolu s analýzou výstupů za sledované období od roku 2009 do roku 2011. V závěru této části je zhodnocen celý proces spolu s návrhy pro zlepšení.
  • Náhled
    Diplomová práceOmezený přístup
    Hodnocení finančního zdraví společnosti Stránský a Petržík, Pneumatické válce spol. s r.o.
    (Univerzita Pardubice, 2012) Dufková, Kateřina; Kožená, Marcela; Horák, Pavel
    Tato diplomová práce se zabývá hodnocením finanční situace společnosti Stránský a Petržík, Pneumatické válce spol. s r.o. První část obsahuje teoretická východiska pro zpracování praktické části. Další část je věnována stručné charakteristice společnosti. Následuje analýza finanční situace společnosti a na závěr jsou uvedeny možné návrhy a doporučení vyplývající z provedené analýzy.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Analýza konkurenceschopnosti vybraných pojišťoven v České republice
    (Univerzita Pardubice, 2012) Nekvindová, Ivana; Kožená, Marcela; Šepek, Jan
    Tato práce se zabývá porovnáním konkurenceschopnosti vybraných pojišťoven v České republice. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy související s konkurenceschopností, blíže popsány vybrané konkurenční strategie a využívané metody pro hodnocení konkurenceschopnosti. Praktická část je zaměřena na porovnání konkurenční schopnosti vybraných pojišťoven - ČSOB Pojišťovna a.s., člen holdingu ČSOB a Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group - pomocí finanční analýzy a metody benchmarking.