Stabilita vitamínu C při různých kulinárních úpravách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Kachlíková, Eliška
dc.date.accessioned 2010-10-01T15:21:07Z
dc.date.available 2010-10-01T15:21:07Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37344
dc.description.abstract Je známo, že vaření vyvolává významné změny v chemickém složení, což ovlivňuje biologickou dostupnost a obsah látek v ovoci a zelenině. Kulinářské úpravy prokazatelně ovlivňují obsah živin a zdraví podporujících sloučenin jako je například vitamín C. Tato studie se zabývala zkoumáním ztrát vitamínu C (kyseliny askorbové) během kulinářských úprav. cze
dc.format 41 s. cze
dc.format.extent 497777 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject Kyselina askorbová cze
dc.subject stabilita cze
dc.subject kulinární úpravy cze
dc.subject Ascorbic acid eng
dc.subject retention eng
dc.subject kitchen treatments eng
dc.title Stabilita vitamínu C při různých kulinárních úpravách cze
dc.title.alternative The stability of vitamine C during various kitchen treatments eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010
dc.description.abstract-translated It is known that cooking causes significant changes in chemical composition, which affects bioaivability and content of substances in fruit and vegetables. Culinary modifications demonstrably affects content of nutritive substances and healt-supporting compounds like vitamin C. This study was concerned with examining retention of vitamin C (ascorbic acid) during culinary modifications. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23358
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account