dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
|
dc.contributor.author |
Kachlíková, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2010-10-01T15:21:07Z |
|
dc.date.available |
2010-10-01T15:21:07Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37344 |
|
dc.description.abstract |
Je známo, že vaření vyvolává významné změny v chemickém složení, což ovlivňuje biologickou dostupnost a obsah látek v ovoci a zelenině. Kulinářské úpravy prokazatelně ovlivňují obsah živin a zdraví podporujících sloučenin jako je například vitamín C. Tato studie se zabývala zkoumáním ztrát vitamínu C (kyseliny askorbové) během kulinářských úprav. |
cze |
dc.format |
41 s. |
cze |
dc.format.extent |
497777 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
Kyselina askorbová |
cze |
dc.subject |
stabilita |
cze |
dc.subject |
kulinární úpravy |
cze |
dc.subject |
Ascorbic acid |
eng |
dc.subject |
retention |
eng |
dc.subject |
kitchen treatments |
eng |
dc.title |
Stabilita vitamínu C při různých kulinárních úpravách |
cze |
dc.title.alternative |
The stability of vitamine C during various kitchen treatments |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
|
dc.description.abstract-translated |
It is known that cooking causes significant changes in chemical composition, which affects bioaivability and content of substances in fruit and vegetables. Culinary modifications demonstrably affects content of nutritive substances and healt-supporting compounds like vitamin C. This study was concerned with examining retention of vitamin C (ascorbic acid) during culinary modifications. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23358 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |