Kryogenní mletí v kapalinách jako metoda přípravy vzorku pro prvkovou analýzu

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Pouzar, Miloslav cze
dc.contributor.author Návesník, Jakub
dc.date.accessioned 2010-07-03T15:56:18Z
dc.date.available 2010-07-03T15:56:18Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/36853
dc.description.abstract Práce se zabývá využitím kryogenního mletí v kapalinách jako techniky přípravy vzorků pro prvkovou analýzu. cze
dc.format 64 s. cze
dc.format.extent 1905396 bytes cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject kryogenní mletí cze
dc.subject vzorky životního prostředí cze
dc.subject distribuce velikostí částic cze
dc.subject mokré mletí cze
dc.subject cryogenic grinding eng
dc.subject environmental samples eng
dc.subject particle size distribution eng
dc.subject grinding in liquids eng
dc.title Kryogenní mletí v kapalinách jako metoda přípravy vzorku pro prvkovou analýzu cze
dc.title.alternative Cryogenic grinding in liquids as a sample preparation method for element analysis eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Vaculovič, Tomáš cze
dc.date.accepted 2010 cze
dc.description.abstract-translated This work deals with a grinding problematic of environmental solid samples, as an important step of sample preparation for following element analysis. eng
dc.description.department Ústav environmentálního a chemického inženýrství cze
dc.thesis.degree-discipline Ochrana životního prostředí cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D21844 cze
dc.identifier.signature D21844
dc.thesis.degree-program Chemické a procesní inženýrství cze
dc.description.defence Připomínky a otázky oponenta 1. Jaká je opakovatelnost případně reprodukovatelnost mlecích procesů? 2. Na grafu 5 máte zobrazeny PSD pro 4 různé způsoby mletí. Křivka H6231 má mnohem užší profil a její maximum je posunuto k nižším hodnotám než u křivek H6D a H6WU. Přesto je výsledná hodnota d(0,9 - 0,1) vyšší než u H6D a H6WU. Čím je to způsobeno? 3. Závěrem Vaší práce je tvrzení, že kryogenní mletí neposkytuje dostatečně jemné částice pro analýzu suspenzí metodami ICP. Analýzy suspenzí se ale provádějí. Jaké mlecí techniky se tedy pro tyto analýzy využívají? Diskuse - S jakým množstvím vody bylo pracováno? Jaký poměr voda - vzorek byl optimální? - Jaké další parametry by mohly být ještě optimalizovány v budoucnu? cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet