dc.contributor.advisor |
Pouzar, Miloslav |
cze |
dc.contributor.author |
Návesník, Jakub
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-03T15:56:18Z |
|
dc.date.available |
2010-07-03T15:56:18Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/36853 |
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá využitím kryogenního mletí v kapalinách jako techniky přípravy vzorků pro prvkovou analýzu. |
cze |
dc.format |
64 s. |
cze |
dc.format.extent |
1905396 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
kryogenní mletí |
cze |
dc.subject |
vzorky životního prostředí |
cze |
dc.subject |
distribuce velikostí částic |
cze |
dc.subject |
mokré mletí |
cze |
dc.subject |
cryogenic grinding |
eng |
dc.subject |
environmental samples |
eng |
dc.subject |
particle size distribution |
eng |
dc.subject |
grinding in liquids |
eng |
dc.title |
Kryogenní mletí v kapalinách jako metoda přípravy vzorku pro prvkovou analýzu |
cze |
dc.title.alternative |
Cryogenic grinding in liquids as a sample preparation method for element analysis |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Vaculovič, Tomáš |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This work deals with a grinding problematic of environmental solid samples, as an important step of sample preparation for following element analysis. |
eng |
dc.description.department |
Ústav environmentálního a chemického inženýrství |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Ochrana životního prostředí |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D21844 |
cze |
dc.identifier.signature |
D21844 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemické a procesní inženýrství |
cze |
dc.description.defence |
Připomínky a otázky oponenta 1. Jaká je opakovatelnost případně reprodukovatelnost mlecích procesů? 2. Na grafu 5 máte zobrazeny PSD pro 4 různé způsoby mletí. Křivka H6231 má mnohem užší profil a její maximum je posunuto k nižším hodnotám než u křivek H6D a H6WU. Přesto je výsledná hodnota d(0,9 - 0,1) vyšší než u H6D a H6WU. Čím je to způsobeno? 3. Závěrem Vaší práce je tvrzení, že kryogenní mletí neposkytuje dostatečně jemné částice pro analýzu suspenzí metodami ICP. Analýzy suspenzí se ale provádějí. Jaké mlecí techniky se tedy pro tyto analýzy využívají? Diskuse - S jakým množstvím vody bylo pracováno? Jaký poměr voda - vzorek byl optimální? - Jaké další parametry by mohly být ještě optimalizovány v budoucnu? |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |