Digitální knihovnaUPCE
 

Problematika multiprvkové analýzy potravinových vzorků metodou hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu a průletovým analyzátorem s ortogonální akcelerací iontů

Diplomová práceOmezený přístup

Abstrakt

Diplomová práce byla zaměřena na multiprvkové stanovení vybraných prvků v potravinových vzorcích použitím techniky o-TOF-ICP-MS. Byly studovány vlivy matričních prvků na vybraných izotopech a byla zkoumána možnost odstranění interference použitím vybraných modifikátorů, a nebo použitím matematické korekce. Byl proveden mikrovlnný rozklad potravinových vzorků a správnost metody byla ověřena na základě analýzy referenčních materiálů, a nebo pomocí analytických návratností vyhodnocených pro obohacené vzorky mineralizátů.

Rozsah stran

98 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Práce není přístupná

Název akce

ISBN

Studijní obor

Analytická chemie

Studijní program

Chemie

Signatura tištěné verze

D21992
D21992

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

mikrovlnný rozklad, analýza potravin, o-TOF-ICP-MS, interference matrice, microwave digestion, analysis of food samples, interference of the matrix

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced