Problematika multiprvkové analýzy potravinových vzorků metodou hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu a průletovým analyzátorem s ortogonální akcelerací iontů
Diplomová práceOmezený přístupDatum publikování
2010
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Diplomová práce byla zaměřena na multiprvkové stanovení vybraných prvků v potravinových vzorcích použitím techniky o-TOF-ICP-MS. Byly studovány vlivy matričních prvků na vybraných izotopech a byla zkoumána možnost odstranění interference použitím vybraných modifikátorů, a nebo použitím matematické korekce. Byl proveden mikrovlnný rozklad potravinových vzorků a správnost metody byla ověřena na základě analýzy referenčních materiálů, a nebo pomocí analytických návratností vyhodnocených pro obohacené vzorky mineralizátů.
Rozsah stran
98 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Práce není přístupná
Název akce
ISBN
Studijní obor
Analytická chemie
Studijní program
Chemie
Signatura tištěné verze
D21992
D21992
D21992
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
mikrovlnný rozklad, analýza potravin, o-TOF-ICP-MS, interference matrice, microwave digestion, analysis of food samples, interference of the matrix