Digitální knihovnaUPCE
 

Stanovení rtuti v multivitamínových přípravcích s využitím AMA 254

Bakalářská práce
Náhled

Datum publikování

2009

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Byla vypracována literární rešerše, která se zabývala stanovením rtuti ve vzorcích multivitamínových přípravků. Zvláštní pozornost byla věnována metodám pro analýzu rtuti, zejména termooxidační metodě. Teoretická část byla zaměřena na popsání vlastností rtuti a její analytické metody stanovení rtuti. Prakticky byla rtuť stanovována ve vzorcích multivitamínových přípravků termooxidační metodou na přístroji AMA 254. Nalezené koncentrace rtuti byly v rozmezí hodnot 0,0037 - 0,0312 \recke{mu}g.g-1.

Rozsah stran

37 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Chemie a technologie potravin

Signatura tištěné verze

D21656
D21656

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

rtuť, termooxidační stanovení, multivitamínové přípravky, mercury, thermooxidation determination, multivitamins preparations

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced