Tvorba biogenních aminů v sýrech
Bakalářská práceOtevřený přístupDatum publikování
2009
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
V této práci jsou charakterizovány biogenní aminy z chemického hlediska a je popsán jejich vznik. Zabývá se vlivem konkrétních biogenních aminů v sýrech na zdraví konzumenta. Dotýká se příspěvku mikroorganismů k jejich tvorbě a podmínek, které tyto mikroorganismy k růstu potřebují.
Rozsah stran
55 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Bez omezení
Název akce
ISBN
Studijní obor
Hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Chemie a technologie potravin
Signatura tištěné verze
D21662
D21662
D21662
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
biogenní aminy, sýr, Vysokoúčinná kapalinová chromatografie, biogenic amines, cheese, High Performance Liquid Chromatography