dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
cze |
dc.contributor.author |
Mazurová, Iva
|
|
dc.date.accessioned |
2009-10-05T20:04:53Z |
|
dc.date.available |
2009-10-05T20:04:53Z |
|
dc.date.issued |
2008 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/34747 |
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá složením a výrobou tuků a olejů a hodnocením jejich kvality. Dále se zabývá fyzikálně chemickými vlastnostmi tuků a olejů a jejich stanovením. Prakticky se zabývá stanovením čísla kyselosti a peroxidového čísla v různých vzorcích rostlinných tuků. Tyto vzorky byly zakoupeny v obchodní síti. Byla zkoumána změna příslušných tukových čísel při různých podmínkách skladování. |
cze |
dc.format |
39 s. |
cze |
dc.format.extent |
276737 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
Tuky |
cze |
dc.subject |
číslo kyselosti |
cze |
dc.subject |
peroxidové číslo |
cze |
dc.subject |
Fats |
eng |
dc.subject |
acid number |
eng |
dc.subject |
peroxide number |
eng |
dc.title |
Stanovení vybraných tukových čísel v jedlých tucích rostlinného původu |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of selected fatty acid numbers in edible fats of plant origin |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2009 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This work deals with the oils and fats composition and its production together with the quality evaluation of these food samples. These samples were bought in the local markets. Moreover, the effect of the various storage conditions on the values of the analyzed fatty numbers was evaluated too. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D21657 |
cze |
dc.identifier.signature |
D21657 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |