dc.contributor.advisor |
Korecká, Lucie |
cze |
dc.contributor.author |
Řihošková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2009-10-05T19:40:37Z |
|
dc.date.available |
2009-10-05T19:40:37Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/34664 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá látkami obsaženými v čokoládě a zejména jejich pozitivními a negativními účinky na lidské zdraví. V úvodní části jsou uvedeny látky bez pozitivního vlivu na lidský organismus, další část je věnována látkám s pozitivním vlivem na organismus, zejména pak na látky patřící do skupiny flavonoidů, které vykazují antioxidační vlastnosti, a tím jsou důležitými faktory v ochraně zdraví a zvláště kardiovaskulárního systému. V práci jsou rozebrány jednotlivé látky s ohledem na jejich strukturu a biochemii. Poslední část práce je věnována metodám stanovení vybraných látek, zejména flavonoidů. |
cze |
dc.format |
34 s. |
cze |
dc.format.extent |
884904 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
čokoláda |
cze |
dc.subject |
flavonoidy |
cze |
dc.subject |
stanovení fenolických látek |
cze |
dc.subject |
Chocholate |
eng |
dc.subject |
flavonoids |
eng |
dc.subject |
determination of phenolic compounds |
eng |
dc.title |
Biochemické aspekty konzumace čokolády |
cze |
dc.title.alternative |
Biochemical aspects of chocolates' consummation |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2009 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
This thesis is considered on chocolate composition and especially its positive and/or negative influence of human health. In the first part is aimed to substances without any positive effect to organism, the next part is focused on substances with positive influence of human health, particularly on flavonoids which act as antioxidants. They play an important role in health protection especially cardiovascular system. The substances are described with respect to their structure and biochemistry. The last part is devoted to the methods which could be used for analysis of chocolate, mainly for determination of selected fenolic compounds presented in chocolate. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D21660 |
cze |
dc.identifier.signature |
D21660 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |